Red Bull zorgvuldig met upgrades

door Zus Veldkamp
Christian Horner - Header

Red Bull moet zorgvuldig omgaan met het brengen van updates. Door het budgetplafond is het goed ontwikkelen van die updates erg belangrijk. Dit laat Red Bull teambaas, Christian Horner, weten aan motorsport.com.

Door het nieuwe budgetplafond is het brengen van updates erg lastig. Het is van belang dat er secuur omgegaan wordt met de updates, want een misser en het kan grote financiele gevolgen hebben voor het team. "Je moet heel voorzichtig zijn met waar je de upgrades precies inzet, dat komt door het budgetplafond. Daardoor moeten we er zeker van zijn dat de dingen die we meenemen het geld ook echt waard zijn", aldus Horner. 

Testen, testen en testen

Met het nieuwe budgetplafond en de inflatie is testen nog belangrijker geworden voor de teams. Red Bull brengt dan ook pas nieuwe updates als ze goed door de windtunnel en simulator testen zijn gekomen. Zo verkleinen ze het risico op falen, wat het team veel geld zou kosten. Voorheen kon een update getest worden op het circuit en als het nodig was weer terug naar de tekentafel, maar zelfs dat zit er niet meer in met de nieuwe regels. Het budgetplafond en de inflatie bieden weinig ruimte voor trial and error.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

 

Upgrades lijken te werken

De upgrades die Red Bull tot nu toe heeft gebracht aan de auto lijken goed hun werk te doen. Het updatepakket brachten ze in Imola waar Verstappen een maximale scoorde, dat was in Miami ook het geval. Met dat updatepakket is de RB18 weer wat lichter geworden en is er progressie met de downforce. "Nou ja, door het budgetplafond wordt het heel lastig om continu upgrades te introduceren. Dat betekent dat je strategisch moet kiezen waar je upgrades wel en niet wilt introduceren. Door de inflatie geldt dat alleen maar meer", vertelt Horner. Dat strategisch kiezen lijkt gelukt te zijn en mede door de windtunnel en simulator was er genoeg vertrouwen in de gekozen updates. 

Maar of het team in Barcelona weer nieuwe updates brengt laat de teambaas nog weinig over los. Ze liggen nek aan nek met Ferrari, wat hoge verwachtingen heeft voor het volgende circuit. "Barcelona wordt weer een hele andere uitdaging. Daar heb je aardig wat snelle bochten en die liggen Ferrari juist goed. Het is echt nog nek aan nek. Het circuit in Miami paste goed bij ons auto en gelukkig hebben we het daar voor elkaar gekregen, met het gewenste resultaat tot gevolg."

Lees ook: Eerste Grand Prix van Miami draait verlies

Lees ook: Alpine teleurgesteld in tijdstraf Fernando Alonso

Lees ook: Red Bull: Pérez bijna uitgevallen in Grand Prix van Miami

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden