Eerste Grand Prix van Miami draait verlies

10-saturday-monza

De eerste Grand Prix van Miami heeft geen winst opgeleverd. De organisatie had verwacht winst te draaien, maar doordat de kosten hoger uitvielen is dit niet gelukt. Tom Garfinkel, managing partner van het evenement, ziet echter geen problemen voor de toekomst.

Er was in aanloop naar het raceweekend veel aandacht rondom de eerste Grand Prix van Miami en de kaarten voor het evenement waren in razend tempo uitverkocht. De organisatie had daarom verwacht dat ze zeker in de zwarte cijfers zouden belanden. Met name de uitgaven voor de organisatie zijn echter hoger uitgevallen dan in eerste instantie was begroot.

Gelijk een top-evenement neerzetten

Tom Garfinkel heeft aan Motorsport.com laten weten het vooral belangrijk te vinden dat het een goed evenement zou worden. "We wilden gelijk een top-evenement organiseren, om zo de Formule 1 en de Grand Prix van Miami goed op de kaart te zetten", aldus Garfinkel. Vooral aan de beleving voor de bezoekers is veel aandacht besteed. Zo lag er achter de hoofdtribune bijvoorbeeld gras in plaats van asfalt, met name vanwege de hitte, maar ook vanwege het aanzicht.

 

Bezoekersaantallen omhoog

De Grand Prix van Miami werd door gemiddeld 81.000 toeschouwers per dag bezocht, met als hoogtepunt 85.280 bezoekers op zondag. Volgens Garfinkel was dit ook een bewuste keuze, om met name logistiek niet in de problemen te komen en voor de fans de drukte bijvoorbeeld bij toiletten te beperken. De organisatie zou het liefst 100.000 bezoekers per dag willen toelaten, met daarbij de kanttekening dat de fans hiervoor niets inleveren qua ervaring.

Het circuit kon bij verschillende coureurs rekenen op kritiek, maar volgens Garfinkel is de feedback over het evenement verder erg positief geweest. De organisatie kijkt tevreden terug op de eerste editie en neemt de ontwikkelpunten mee naar volgend jaar.

Lees ook: Grootste 'Sphere' ter wereld wordt middelpunt GP Las Vegas

Lees ook: F1 aan Tafel: Verschil tussen Hamilton en Russell komt door mindset

Lees ook: Andreas Seidl vindt verbeteringen aan circuit Miami noodzakelijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden