Coureurs klagen over Miami-asfalt: Het is een grap

SI202205080026_hires_jpeg_24bit_rgb

Niet alle coureurs zijn te spreken over het gloednieuwe circuit in Miami. Max Verstappen sprak eerder al kritisch over de lay-out van de baan rondom het Hard Rock Stadium en nu sluiten Fernando Alonso en Daniel Ricciardo zich daarbij aan. 

Niet alleen Verstappen is ontevreden over de baan in Miami bij het team van Red Bull Racing. Ook Pérez is niet te spreken over het circuit, hij klaagt tegenover Motorsport.com vooral over het asfalt "Het asfalt is een grap. Het racen wordt moeilijk. Er zullen rijders zijn die fouten maken omdat we met deze situatie zijn opgescheept", zegt de Mexicaan.

Alonso

Fernando Alonso zegt dat er op vrijdag zelfs nog gesproken is over het asfaltprobleem, maar de organisatie er verder geen gehoor aan heeft gegeven. "Naast de ideale lijn is het nog steeds heel lastig, daar ligt veel viezigheid. Het wordt dus moeilijk. We hebben vrijdag gezegd dat dit asfalt niet Formule 1-waardig is. We kunnen er niets aan doen. Dit weekend moeten we het ermee doen, maar dit moet voor volgend jaar veranderen. Het is heel lastig om zo te racen.”

SI202205080078_hires_jpeg_24bit_rgb

Ricciardo

De twee heren krijgen ook nog steun van Daniel Ricciardo. De Australiër vreest dat er voor coureurs maar een optie is: de ideale lijn. “Je moet letterlijk op die ene lijn blijven. Anders bevind je je in feite niet meer op de baan. Dus in plaats van dat het uitdagend is, is het eerder een soort van eendimensionaal. Je hebt maar één optie, namelijk die ene lijn die al een beetje is ingerubberd. Ik ga niet liegen en zeggen dat ik dit asfalt prettig vind", besluit hij.

Lees ook: Charles Leclerc: Blij met pole position, maar moeten waken voor Red Bull

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Carlos Sainz: P2 erg goed na crash op vrijdag

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden