Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT3 en kwalificatie

door Tim Koenders
Esteban Ocon Alpine

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de derde vrije training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami met onder andere het kleine AlphaTauri en de crash van Esteban Ocon.

Hero

AlphaTauri

De eerste hero in de lijst is AlphaTauri. AlphaTauri is één van de kleinere teams op de grid. Tijdens de kwalificatie eindigden Pierre Gasly en Yuki Tsunoda als zevende en als negende. Naast de twee topteams, Red Bull en Ferrari, is AlphaTauri het enige team dat met beide auto's in het derde deel van de kwalificatie stond. Een verdiende plek in deze lijst.

Lance Stroll

Lance Stroll was tot op heden nog niet zo goed bezig in de kwalificaties. In 2022 vloog hij er twee keer in het eerste deel uit. De andere twee keer eindigde de Canadees als vijftiende. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami wist hij voor de eerste keer dit seizoen Q3 te halen. Verder dan dat kwam hij niet. Lance Stroll start de Grand Prix van Miami als tiende.

Ferrari

De laatste en minst opvallende naam in de lijst is Ferrari. Na een echte strijd met Red Bull in de kwalificatie eindigde het team als eerste en tweede. De volledige eerste rij van de Grand Prix van Miami zal rood gekleurd zijn. Het Italiaanse team heeft de beste papieren op een goed resultaat op zondag.

Zero

Esteban Ocon

De eerste zero van de dag zal niet als een verrassing komen, het is namelijk Esteban Ocon. De Fransman crashte in de openingsfase van de derde vrije training. Het team kon de auto niet op tijd repareren en nog voor de kwalificatie begonnnen was wisten ze bij Alpine al dat de auto achteraan start bij de Grand Prix van Miami. 

George Russell

De tweede tegenvaller van de dag was George Russell. Op vrijdag leek de Mercedes, zeker in de handen van Russell, een zeer sterke auto. De Brit sloot de tweede vrije training zelfs als snelste af. Op zaterdag is er niks overgebleven van de snelheid van vrijdag. Tijdens de derde vrije training kwam Russell niet verder dan een zeventiende plaats. In de kwalificatie ging het niet heel veel beter. George Russell start de Grand Prix van Miami als twaalfde. Teamgenoot Lewis Hamilton mag starten van P6.

Lees ook: Charles Leclerc op pole in Miami, Verstappen P3

Lees ook: VT3 GP Miami: Red Bull sterk, Mercedes zakt weg

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT1 EN VT2

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen