Charles Leclerc: Blij met pole position, maar moeten waken voor Red Bull

Charles Leclerc emilia-romagna-gp-2022-thursday

Charles Leclerc heeft de eerste pole position in Miami weten te bemachtigen. Hij start zondag voor Carlos Sainz en Max Verstappen. De Monegask heeft Red Bull alleen nog niet afgeschreven voor de race. 

Leclerc moest strijden met zijn teamgenoot voor pole position en heeft kunnen profiteren van een fout van Max Verstappen. Hij start morgen vooraan met naast hem Carlos Sainz. Na zijn fout in Imola is hij tevreden met zijn pole van vandaag. 

Fout hersteld

Leclerc was in Imola te ongeduldig, wat hem veel punten heeft gekost, maar dat heeft hij met deze pole position weer recht gezet. "Het was geen goed weekend vorige week door mijn eigen fout, maar ik heb nu pole en daar ben ik erg blij mee", vertelt de Monegask. Imola was geen goed weekend voor Ferrari, die met een uitvalbeurt van Sainz en de verloren punten van Leclerc het weekend slecht afsloten. Nu zijn de kansen hoger met een front row voor het rode team. 

Profiteren van fout Verstappen

Verstappen maakte een fout wat hem duur kwam te staan, hij start vanaf P3. Leclerc heeft hier dus van kunnen profiteren, maar schrijft Red Bull niet af. "We hebben wel zorgen om Red Bull die snel zijn op de rechte stukken. Wij zijn dan wel weer sneller in de bochten, dus we gaan het zien morgen", aldus Leclerc. Red Bull start morgen vanaf P3 en P4.

Lees ook: Carlos Sainz: P2 erg goed na crash op vrijdag

Lees ook: Max Verstappen: Prima resultaat gezien waar we vandaan komen

Lees ook: Jamie Chadwick wint eerste W-series race in Miami, Visser vierde

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden