Max Verstappen: Prima resultaat gezien waar we vandaan komen

Verstappen Miami Quali

Max Verstappen leek zeker van pole position in Miami, maar in de tweede run van de laatste kwalificatiesessie gingen beide Ferrari's nog onder zijn tijd door na een fout van zijn kant. Verstappen is ondanks dat opvallend positief richting de eerste Grand Prix in Miami.

"Over het algemeen ben ik wel tevreden over de kwalificatie", zegt Verstappen direct na afloop van de kwalificatie tegenover Danica Patrick. "Ik deed gisteren vier of vijf ronden. Ik heb vandaag nog veel moeten leren over de baan. Om hier zo competitief te zijn in de kwalificatie was wel verrassend. Natuurlijk wil je op pole position staan, maar waar wij vandaan komen is dit een prima resultaat."

Verstappen positief

De Nederlander zal vanaf tweede startrij de race aanvangen. Hij zal de twee Ferrari's moeten passeren om zondag de winst te pakken. Geen gemakkelijke opgave, maar Verstappen is optimistisch gestemd. "We hebben een goede kans morgen. De topsnelheid is goed en de auto gaat redelijk, dus daar kijk ik naar uit."

Vrijdag klaagden veel coureurs dat het mogelijk een treintje zou kunnen worden, omdat er maar weinig grip is op de circuit in Miami. Verstappen is benieuwd naar hoe het zich allemaal gaat verlopen. "Het is aardig glibberen en glijden buiten de racelijn, maar er kunnen veel dingen gebeuren. Volgens mij wordt het nog warmer, dus het zal ook veel van de banden gaan afhangen."

Lees ook: Sergio Pérez: Teleurgesteld in circuit Miami

Lees ook: George Russell: Mercedes verrast door snelle vrijdag

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT1 EN VT2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen