Sergio Pérez: Teleurgesteld in circuit Miami

perez-700x467

Red Bull-coureur Sergio Pérez is teleurgesteld over de grip op het circuit van Miami. De Mexicaan maakt zich erg zorgen over de mogelijkheden tot echt racen. Dat vertelde Pérez na afloop van de vrijdagtrainingen aan de verzamelde pers.

"Het is teleurstellend voor mij. Naast de ideale lijn verdwijnt alle grip. Dat is buitengewoon jammer, ik ben bang dat het echte racen daardoor niet kan. Zodra je buiten de ideale lijn komt verlies je alle grip. Dan krijg je een gravelachtig gevoel. Racen wordt denk ik dan erg lastig hier", noemde Pérez.

Rommelige vrijdag

Sergio Pérez had een lastige vrijdag, mede door de vele rode vlaggen. "We hebben op de softs twee snelle runs afgewerkt en op de mediums maar ééntje. Met meer brandstof aan boord hebben we niks kunnen doen, dus we gaan eigenlijk blind richting de race," vertelde Pérez. "Of we in de kwalificatie erbij zitten daar hebben we een beter beeld van, maar met de wisselende omstandigheden weet je het ook weer niet."

Sergio Pérez  in de auto eerste testdag Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Red Bull-problemen

Het was voor Red Bull Racing een dag om te vergeten. Pérez zelf raakte tweemaal van de baan, waaronder een spin bij bocht acht. Teamgenoot Max Verstappen moest de tweede training bijna in het geheel overslaan door hydraulische problemen. Ook in de eerste training kwam de regerend wereldkampioen niet verder dan veertien rondjes.

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT1 EN VT2

Lees ook: VT2 GP Miami: Problemen voor Verstappen, Mercedes snelste

Lees ook: Horner over problemen Verstappen eerste vrije training GP van Miami

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden