George Russell: Mercedes verrast door snelle vrijdag

George Russell in de auto testdagen Bahrein 2022

De vrijdagtrainingen verliepen verrassend goed voor George Russell in zijn Mercedes. Hoe dat gelukt is, dat is voor het team een grote verrassing. Dat zei Russell tegenover onder andere Motorsport.com.

"In alle eerlijkheid, ik denk dat we niet helemaal snappen waar deze vliegende start vandaan kwam. We wisten dat deze omstandigheden goed bij ons zouden passen, maar dit hadden we niet verwacht", gaf Russell toe. "Het opwarmen van de banden was een probleem en hier is het warm. Dat helpt ons al. We moeten wel waken voor teveel optimisme want het is nog maar vrijdag."

Porpoising

Het grote euvel van Mercedes dit seizoen, de porpoising, lijkt ook een stuk verminderd door de updates die Mercedes meegenomen heeft naar Miami. Toch hangt de vlag bij Russell nog niet helemaal uit. "Het zal er altijd wel zijn. Het werkt misschien doordat we nu een andere rijhoogte hebben. Als we met veel brandstof rijden dan stuitert de auto nog flink."

Russell barcelona

Verschillen

Russell is reëel en verwacht niet dat Mercedes nu overal vooraan mee gaat doen. "We hebben bepaalde circuits waar de auto het beter doet dan op andere. Imola was duidelijk een minder goed circuit en zover we nu kunnen zien past Miami beter. De lagere rijhoogte die we nu hebben draagt daaraan bij."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT1 EN VT2

Lees ook: VT2 GP Miami: Problemen voor Verstappen, Mercedes snelste

Lees ook: Horner over problemen Verstappen eerste vrije training GP van Miami

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden