Andreas Seidl vindt verbeteringen aan circuit Miami noodzakelijk

Daniel Ricciardo en Andreas Seidl op de grid voor de race Imola 2022

McLaren teambaas Andreas Seidl vindt dat er voor de volgende race in Miami verbeteringen aan het circuit moeten worden gedaan. Volgens hem kunnen er vooral op het gebied van veiligheid grote stappen gezet worden. Eerder noemde coureur Esteban Ocon de baan al gevaarlijk, na zijn crash met 51G in de betonnen muur. 

Zowel binnen als buiten de baan was er genoeg te beleven tijdens de Grand Prix van Miami. Vooral in de eerste trainingen waren er veel spins op de baan, omdat het circuit nog onbekend terrein was voor de coureurs. Het asfalt leek weinig grip te hebben, wat hier ook een rol speelde. Buiten de evenementen op de baan, waren er genoeg artiesten aanwezig om het publiek te vermaken. Het was een geslaagd weekend, maar voor een vervolg moet er nog wel het een en ander verbeterd worden. 

Ruimte voor verbetering

De Formule 1 zal in ieder geval nog negen keer racen in Miami, dus reden genoeg om alle feedback van dit jaar in de baan te verwerken voor volgend seizoen. Seidl is duidelijk over aanpassingen die in zijn ogen gedaan moeten worden, zo meldt GPFans. "We moeten nu allemaal de tijd nemen, samen met de coureurs en de engineer, om dit weekend te verwerken. Daarna moeten we wel even met de FIA en de Formule 1 in gesprek gaan over de dingen die we kunnen verbeteren, zeker als het op de veiligheid aankomt." Ocon was na zijn crash ook duidelijk over het gebrek aan veiligheid in de betreffende bocht. Eerder kwam Carlos Sainz op precies dezelfde plek in de muur terecht. Hij heeft vervolgens in de rijdersbriefing gemeld dat daar wat veranderd zou moeten worden. Dit is niet gebeurd, waarna Ocon een zware crash te voorduren kreeg.

Verrassend veel McLarenfans

Buiten de kritiek op veiligheid hebben zowel de coureurs als de fans een spectaculair weekend meegemaakt in Miami. Seidl was erg te spreken over de fans en de populariteit van de Formule 1: "Het is gewoon geweldig om te zien hoe de Formule 1 hier floreert. Het is een extra bevestiging dat het de goede kant op gaat met de Formule 1. En voor ons, als teamleden, gaf het zien van de betrokkenheid van de fans, hoeveel McLaren-fans er op het circuit waren, zelfs in de stad, je het gevoel dat je trots bent om deel uit te maken van het team."

Lees ook: Rinus VeeKay met oranje bolide van start tijdens Indy 500

Lees ook: Geen deuken in relatie Vettel en Schumacher na crash

Lees ook: Ferrari beperkt in bandenopties voor extra pitstop in Miami

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden