Ferrari beperkt in bandenopties voor extra pitstop in Miami

Leclerc en Sainz op het podium Miami 2022

Ferrari was beperkt in hun bandenopties voor zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz waardoor ze geen extra pitstop maakten tijdens de safety car. Dat had ze nog een kans kunnen geven om de overwinning te pakken tijdens de Grand Prix van Miami zegt Ferrari-teambaas Mattia Binotto. 

Na afloop van de race vertelde Red Bull-teambaas Christian Horner al dat zij waarschijnlijk derde waren geweest als Ferrari een extra pitstop maakten tijdens de safety car. De safety car kwam naar buiten na de crash van Lando Norris. Max Verstappen kon niet meer naar binnen gaan voor een pitstop omdat hij al voorbij de pitstraat was gereden. Leclerc en Sainz hadden dat op dat moment nog niet, waardoor zij allebei naar binnen konden gaan om een set medium of soft banden te halen om voordeel te boeken. 

Binotto verklaart nu dat het team simpelweg niet de juiste banden hadden om Leclerc en Sainz voor de overwinning te laten gaan. Ze hadden volgens de teambaas alleen nog maar een set harde banden. Dat zou volgens hem nog erger geweest zijn dan de oude set banden, omdat ze niet genoeg tijd zouden hebben om de banden genoeg op te warmen. Horner denkt echt als Ferrari soft banden op de auto hadden gezet dat ze niet de overwinning zouden hebben gepakt.

Beste kans

Ferrari ging volgens Binotto ervanuit dat hun beste kansen in de eerste ronde na de safety car lagen. Daar reed Leclerc nog dicht op Verstappen en Sainz probeerde zijn derde plaats te verdedigen tegen Sergio Pérez die wel nieuwe medium banden had gehaald. Een strategie waar hij zelf compleet achter stond, ookal moest hij zichzelf enorm hard verdedigen. Dat lukte want hij behield zijn derde plaats. Ferrari moest uiteindelijk settelen voor een tweede plaats voor Leclerc en de derde voor Sainz. Leclerc staat ook nog steeds bovenaan in het kampioenschap, hoewel de voorsprong alweer kleiner is geworden. Leclerc heeft nu 104 punten en Verstappen 85. Ferrari moet dus in Barceona echt een overwinning pakken om Verstappen en Red Bull nog steeds voor te blijven.

Lees ook: Jos Verstappen heeft genoten van zoon Max Verstappen

Lees ook: F1 aan Tafel: Max is Miami

Lees ook: Mercedes sluit terugkeer oud concept W13 niet uit

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen