Jos Verstappen heeft genoten van zoon Max Verstappen

09 mei 2022 door Zus Veldkamp
Jos en Max Verstappen

Jos Verstappen, de vader van Max Verstappen, heeft genoten van Max Verstappen zijn optreden in Miami. De Red Bull en Max zagen er volgens Jos sterk uit in Miami. Dit laat Verstappen weten op Verstappen.com.

Jos Verstappen is blij met het resultaat van zoon Max Verstappen. Na twee uitvalbeurten zijn alle punten hard nodig voor het team van Red Bull die nogal schommelen met hun betrouwbaarheid. "Als de betrouwbaarheid van de Red Bull goed blijkt te zijn, dan denk ik dat Max weer een heel sterk seizoen tegemoet gaat en we een mooi duel gaan krijgen tussen hem en Leclerc", aldus Jos Verstappen. 

Slechte voorbereiding

De start aan het raceweekend verliep niet al te soepel voor Max Verstappen. De vrijdag heeft hij weinig data kunnen verzamelen door problemen met de auto en dus was het afstellen lastiger. "Door problemen met de auto kon hij vrijdag nauwelijks rijden en die tijd heb je gewoon nodig om de auto goed af te stellen, zeker op een nieuw stratencircuit. Dan snap ik heel goed dat hij wat prikkelbaarder is", aldus Verstappen. Ook de kwalificatie verliep niet zoals gehoopt, door een fout van de coureur behaalde hij slechts P3. "Het was jammer dat hij in de kwalificatie een foutje maakte, maar dat kan gebeuren. Het hielp hem niet dat hij de baan nog niet zo goed kende als normaal het geval is."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

"Ik had verwacht dat Leclerc er voorbij zou komen"

In de slotfase van de race moest de safety car op de baan komen. Lando Norris kon niet meer verder omdat hij geraakt was door Pierre Gasly. Hierdoor was het hele veld weer aangesloten en zat Charles Leclerc weer aan de staart van Max Verstappen. Tijdens de safety car restart was het dan ook goed opletten voor de Nederlander. "Max had het even moeilijk, je zag echt dat hij aan het trappen was. Maar hij weet op dat moment precies wat hij doet", weet Jos Verstappen te vertellen. Dat hij Leclerc met alle DRS-zones achter hem wist te houden laat de kracht van de Red Bull op de rechte stukken zien. Ook Jos Verstappen had verwacht dat Leclerc voorbij Verstappen zou komen. "k had eerlijk gezegd wel verwacht dat Charles Leclerc er voorbij zou komen. Met die DRS-zones was het moeilijk om een gat te trekken", aldus de Nederlander. Verstappen wist uiteindelijk een groot genoeg gat te trekken en werd zo eerste in Miami. "Gelukkig slaagde Max erin om de leiding vast te houden, hij is een keiharde racer. Na afloop zag je hoe zwaar het was geweest door de hitte en de snelle bochten."

Lees ook: F1 aan Tafel: Max is Miami

Lees ook: Mercedes sluit terugkeer oud concept W13 niet uit

Lees ook: Verstappen goedgehumeurd tijdens persconferentie na GP van Miami

09 mei 2022 door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen