Verstappen goedgehumeurd tijdens persconferentie na GP van Miami

Max-Verstappen-Gp-Miami-Persconferentie-lach

Max Verstappen is erg te spreken over zijn overwinning op de straten van Miami. Tijdens de persconferentie na de race met de top drie (Verstappen, Leclerc, Sainz) geeft de Nederlander aan erg blij te zijn met de overwinning, maar is er ook ruimte voor een grap en een grol.

De eerste onthulling van de persconferentie doet Verstappen al vrij vlug. Na zijn desastreuze voorbereiding op vrijdag is het extra lekker om zo'n zondag te hebben vindt Verstappen. ''Het is een erg goede comeback. Ik heb niet eens een (oefen red.)start kunnen doen dus ik wist niet wat ik moest verwachten bij de echte start, maar we kwamen goed weg.'' Hierna kon de Red Bull-coureur direct aanvallen bij Carlos Sainz. ''Ik zag een kans aan de buitenkant van bocht 1 dus ik probeerde het en gelukkig werkte het.'' Hierna wist Verstappen de aansluiting te vinden bij Leclerc. ''Ik probeerde gewoon te zien wat de snelheid was met Charles (Leclerc red.) voor mij. Ik denk dat ik al vanaf de start erg dichtbij hem was.'' Uiteindelijk wist Verstappen zijn rivaal te verschalken op het rechte stuk. 

 

Open vizier 

Verstappen geeft ook aan dat het moment van de race en het weer in Miami meespeelde tijdens de race. ''Het was erg heet in de tweede sector. Natuurlijk, omdat het een race overdag is en het ook nog eens zonnig is, maakt het het erg heet. Ik was elke keer erg blij wanneer ik eindelijk op het rechte stuk zat omdat dat je wat lucht geeft. Ook toen de safety car kwam heb ik mijn vizier omhoog gezet om wat meer lucht te krijgen. Dat was wel lekker.''

 

Verschil tussen de auto's

Vervolgens wordt Charles Leclerc gevraagd naar het verschil tussen zijn Ferrari en de Red Bull van Verstappen. Nog voor Leclerc kan reageren zit Verstappen er tussen. '''De kleur!'', grapt de Nederlander.

Hierna worden de coureurs nog gevraagd naar hun mening over bocht 14, de chicane onder de snelweg door. ''Ik denk dat als ik een kart had, dat het wel een leuke chicane was geweest, maar niet voor een F1-auto. [...] Ik herinner me nog de eerste vier rondes die ik op vrijdag deed. Ik raakte daar bijna bewusteloos omdat ik de eerste kerb raakte en mijn hoofd van links naar rechts stuiterde. Dat gebeurde tenminste vijf, zes keer.'' Leclerc is het hier niet mee eens. ''Ik denk dat ik de enige coureur ben die de chicane wel leuk vond.'' Verstappen dubbelcheckt het hierna nog even. ''En vond je de kerb ook leuk?''. ''Ja, ook daar heb ik van genoten'', besluit Leclerc. 

Lees ook: Horner zet vraagtekens bij strategie Ferrari

Lees ook: Pérez: ''Had kans gehad met normale motor''

Lees ook: Ferrari: Red Bull kan niet zo snel blijven doorontwikkelen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen