Horner zet vraagtekens bij strategie Ferrari

09 mei 2022 door Patrick Wuite
Horner Miami

Christian Horner trekt de strategie van Ferrari, die ervoor kozen om geen pitstop te maken tijdens de safety car-fase, in twijfel. Het Italiaanse team had met een pitstop kunnen winnen, denkt Horner.

Max Verstappen passeerde Carlos Sainz bij de start en al vrij snel kon hij, dankzij de superieure topsnelheid van de Red Bull, Charles Leclerc verschalken. De Nederlander kon vervolgens een gaatje trekken en controleerde de wedstrijd, maar dat veranderde toen Lando Norris en Pierre Gasly elkaar raakten. De safety car kwam naar buiten om de race te neutraliseren. Verstappen was op het moment dat de safety car naar buiten kwam net de pitstraat voorbij gereden en kon dus geen pitstop maken. Maar het Ferrari-duo was nog in bocht 17 en had dus de kans om een vers setje zachte banden te halen, maar dat deden ze niet, tot verbazing van Red Bull-teambaas Christian Horner.

Mazzel

"We hadden best wel mazzel dat zij niet naar binnen doken tijdens de safety car. Ze hadden de zachte banden kunnen gebruiken om Verstappen aan te vallen", tekent Horner op aan Sky Sports.

Leclerc Verstappen miami

Laatste fase

Toen de safety car weer naar binnenging, kon Verstappen Leclerc niet zo makkelijk van hem afschudden, zoals dat in de beginfase van de race het geval was. "Het duurde ongeveer vijf of zes rondes en toen hadden we weer de controle over de race. Je maakt snel een foutje als je onder druk staat, maar Max deed dat geweldig. Hij was foutloos", steekt de Red Bull-teambaas de loftrompet af over zijn pupil.

Lees ook: Sebastian Vettel: Ik had beter gekund

Lees ook: Hero or zero: Grand Prix van Miami de race

Lees ook: Race gemist: F1-commentaar Olav Mol terug te luisteren

09 mei 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen