Sebastian Vettel: Ik had beter gekund

Vettel Miami 2022

Sebastian Vettel ging de Grand Prix van Miami vanuit de pitstraat van start. Na een moeizaam begin kwam de Duitser goed in het ritme en was hij aan het strijden voor punten. Toch moest Vettel de race vroegtijdig eindigen wegens een incident met Mick Schumacher.  

Het team van Aston Martin kampte met mechanische problemen waardoor beide coureurs uit de pitstraat moesten starten. Ondanks dat, lag Vettel na een tijd op koers om punten te scoren. In de slotfase toucheerde hij met Mick Schumacher waardoor hij veel schade had aan zijn auto. De schade was te groot om de race te continueren, dus het team haalde Vettel naar binnen, wat einde race voor hem betekende. 

 

Sebastian Vettel F1 Miami 2022

 

'Ik had een langzame start'

Aan F1.com meldde Vettel dat het beter had gekund. "Ik had een langzame start en het was moeilijk om in te halen." Volgens de Duitser kwam hij dan ook geregeld vast te zitten. "Ik moet de belangrijke delen van de race nog terugzien, maar ik denk wel dat ik het beter had kunnen doen." Natuurlijk had het slechte resultaat wel te maken met het incident met Schumacher. "Laat ik het zo zeggen dat ik het niet had verwacht. Het is jammer dat we elkaar raakten waardoor we beide geen punten hebben behaald", aldus de Duitser. 

 

Lees ook: Carlos Sainz: Het was niet gemakkelijk

Lees ook: Charles Leclerc: Het was fysiek een moeilijke race

Lees ook: Max Verstappen: Een geweldige zondag voor ons

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden