Charles Leclerc: Het was fysiek een moeilijke race

Charles Leclerc na de kwalificatie Miami 2022

Charles Leclerc heeft na een hevig gevecht met Max Verstappen de tweede plaats gepakt tijdens de Grand Prix van Miami. De Monegask kon na de Safety Car de Red Bull van Verstappen makkelijk volgen met de DRS maar inhalen bleek wat lastiger.

"Het was een heel moeilijke race fysiek gezien", zegt Leclerc na afloop van de race. Het is aan te merken aan alle gezichten van de coureurs op het podium. De Monegask zegt dat hij een moeilijke stint had op de medium banden. Nadat Verstappen hem had ingehaald bleef het lastig. "Aan het einde dacht ik dat ik Max kon inhalen, maar Red Bull had vandaag echt het voordeel in snelheid", aldus Leclerc.

Fans

De Grand Prix van Miami staat vooral in het teken van show en spektakel. Veel fans zijn op de race afgekomen, het was dan ook compleet uitverkocht. Leclerc vindt het mooi om te zien, ook het feit dat er veel rode shirts in het publiek te vinden zijn. "Het is geweldig om weer zoveel fans te zien op het circuit."

Leclerc hoopt op nog meer gevechten met Verstappen in de komende races. Daarvoor moet Ferrari wel consistent blijven maar daar heeft de Monegask vertrouwen in. Hij zegt dat ze vanaf het begin al dicht bij elkaar zitten. "Ik hoop dat we voor de volgende race nog een stapje verder gaan", aldus Leclerc na afloop van de Grand Prix van Miami. 

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Miami na chaotisch einde

Lees ook: Toto Wolff heeft nog steeds vertrouwen in zeropod concept

Lees ook: Chadwick oppermachtig in tweede W series-race in Miami, Visser achtste

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen