Chadwick oppermachtig in tweede W series-race in Miami, Visser achtste

Chadwick W series

Jamie Chadwick heeft ook de tweede race in de W Series op Miami op haar naam geschreven. Visser werd zevende, De Heus kwam tot plaats dertien.

Jamie Chadwick begon vanaf pole en startte goed. Zij wist zonder problemen haar pole te verzilveren en reed bij de start direct goed weg. Daarachter was het Nerea Marti die met Emma Kimilainen in duel ging voor plek twee, waar de Spaanse aan het langste einde trok. 

Oppermachtige Chadwick

Na de openingsfase was het toch Kimilainen die Marti voorbij stak en de jacht naar Chadwick opende. Ronde naar ronde kwam de Finse dichterbij de regerend kampioen, die in haar kielzog ook Marti weer meenam. Het waren deze drie dames die vooraan de lakens uitdeelden in het begin, Powell en Garcia reden op korte afstand zonder gevaarlijk te zijn. 

Door een flink gevecht tussen Marti en Kimilainen wist Chadwick toch stukje bij beetje weg te rijden. Marti ging de Finse voorbij en Powell sloot aan bij. Het was Kimilainen die haar banden opgevroten had in het duel met Marti, maar wist haar lange tijd niet voorbij te gaan. Ondertussen reed Chadwick onbedreigd naar de zege.

Marti en Powell wisten uiteindelijk het podium te completeren. Kimilainen verloor haar plek op het podium na een duel met Powell, waar zij in een spin raakte. Het leek een ondoordachte actie van de Britse, maar toch stond zij op het podium. Dat duel is nog in onderzoek.

Nederlanders

De Nederlanders waren bij de start uit de problemen gebleven. Beitske Visser won in de opening een plek en sta naar plek zes. Later verloor de Friezin plek zes aan Sarah Moore, die in bocht één Visser te snel af was. Een ontketende Abbie Pulling ging later ook nog Visser voorbij zodat zij niet verder dan plek acht kwam. Vlak voor tijd had Moore haar banden opgerookt en kon Visser de Britse weer voorbij.

Emely de Heus behield haar zestiende plek in de openingsfase. Later stook De Heus nog naar plek dertien, maar verder naar voren lukte het de Nederlandse niet. Ruim voor het einde van de race wist de Zuid-Hollandse dat meer dan plek dertien er niet voor haar in zat, maar door een probleem voor Hawkins werd De Heus toch nog twaalfde.

Lees ook: Horner ziet volop kansen voor Verstappen: andere raceauto dan Ferrari

Lees ook: Coureurs klagen over Miami-asfalt: Het is een grap

Lees ook: Esteban Ocon: Crash 51G onacceptabel

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden