Horner ziet volop kansen voor Verstappen: Andere raceauto dan Ferrari

door Jacobine van den Berg
Max Verstappen Miami

Max Verstappen greep net naast pole position tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. Desondanks is er volgens teambaas Christian Horner geen man overboord en ziet hij volop kansen tijdens de race.

De zaterdag verliep voor Max Verstappen aanzienlijk beter dan de vrijdag, waarin hij veel te maken had met technische problemen. De Nederlander reed wel veel minder ronden dan titelrivaal Charles Leclerc, maar wist zich te mengen in de strijd voor pole. Een fout in zijn laatste ronde resulteerde in een derde startplek voor Verstappen.

Horner niet ontevreden

Teambaas Christian Horner blikt bij Sky Sports terug op de kwalificatie en is ondanks de tweede startrij niet ontevreden. "Ferrari heeft een erg goede job gedaan vandaag, de verschillen waren klein. Na de eerste run zag het er goed uit, maar helaas maakte Max een kleine fout in bocht 4 en was hij klaar en Checo's eerste sector was niet geweldig."

Max Verstappen Red Bull Racing
Foto: Red Bull Content Pool (Jared C. Tilton / Getty Images)

Horner zag Verstappen direct hard gaan tijdens de kwalificatie en heeft complimenten over voor de regerend wereldkampioen. Vanaf de derde positie ziet Horner nog volop kansen tijdens de race. "Het was een goede prestatie van hem, omdat hij veel minder ronden heeft gereden dan de concurrentie. Hij is de baan nog altijd aan het ontdekken. We weten dat we een goede rechtelijnsnelheid hebben en we zouden een goede auto moeten hebben voor de race. Er zijn een paar plekken waar je in moet kunnen halen."

Andere raceauto

"We hebben een andere raceauto dan Ferrari. Zij rijden met iets meer downforce en zijn wat sneller in bepaalde bochten. We zijn iets langzamer in de bochten, maar veel sneller op de rechte stukken. Het wordt een geweldig gevecht", voorspelt Horner.

Lees ook: Charles Leclerc: Blij met pole position, maar moeten waken voor Red Bull

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Carlos Sainz: P2 erg goed na crash op vrijdag

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden