Esteban Ocon: Crash 51G onacceptabel

ocon alpine melbourne

Alpine-coureur Esteban Ocon vindt dat de impact van zijn crash tijdens vrije training drie op zaterdag een te heftige was. De Fransman kreeg 51G te verduren en vindt dat de wedstrijdleiding een andere vangrail moet monteren.

Ocon verloor zijn Alpine uitkomen bocht dertien in Miami, waarna hij met een kracht van 51G de muur raakte. De Fransman kwam ongedeerd uit zijn auto, maar het waarschuwingslampje brandde. Hierdoor moest Ocon gecheckt worden in het medisch centrum. Daar werd Ocon al snel goedgekeurd voor de rest van het weekend. Zijn Alpine daarentegen was te beschadigd om mee te doen in de kwalificatie.

Signaal Sainz

Ocon gaf tegen onder andere Motorsport.com aan verbaasd te zijn dat de vangrail niet vervangen is door een zogenoemde Tepco-barrière. "Sainz gaf vrijdagavond tijdens de rijdersbriefing al aan dat de Tepco-vangrail daar gemonteerd moest worden. Daar is alleen niks mee gedaan. Carlos gaf aan dat de schade groter was dan nodig." Sainz zelf was vrijdag in de trainingen al in de muur geraakt op dezelfde plek als Ocon.

Knieën

De klap heeft voor Ocon ook een lichte blessure opgeleverd aan zijn knieën. "Het was de zwaarste klap uit mijn leven. Carlos had een flinke klap gehad en dat geld ook voor mij. De FIA heeft als taak dat wij veilig kunnen racen en dat is nu niet het geval. Het belangrijkste is dat ik weer kan racen." Op de reden waarom wedstrijdleider Niels Wittich geen gehoor heeft gegeven aan het verzoek gaat Ocon verder niet in.

Esteban Ocon Miami

Reactie Sainz

Ook Carlos Sainz gaf na de kwalificatie nogmaals aan erg ontevreden te zijn over de manier waarop er gereageerd is op zijn vraag voor een Tepco-barrière. "Ik vind het vervelend dat ik er zo over moet klagen, maar in deze versnelling zo'n klap vind ik niet normaal. Ik heb nu last van mijn nek. Ik weet zeker dat Esteban dit nu ook voelt, ik snap niet dat er geen Tepco-barrière gemonteerd is."

Lees ook: Charles Leclerc: Blij met pole position, maar moeten waken voor Red Bull

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Carlos Sainz: P2 erg goed na crash op vrijdag

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden