Toto Wolff heeft nog steeds vertrouwen in zeropod concept

toto wolff mercedes

Mercedes teambaas, Toto Wolff, heeft nog steeds al het vertrouwen in hun zeropod concept. Hij is van mening dat de auto met dat concept een deel van de potentie heeft laten zien in Miami. Dit laat hij weten aan Motorsport.com.

Mercedes heeft met de terugkeer van de sidepods voor een zeropod concept gekozen. Echter heeft dit concept voor veel problemen gezorgd tot Miami. Het volledige potentieel van de auto wordt tegengehouden door het porpoising volgens Toto Wolff en heeft de auto, mede door updates, een klein deel van de potentie laten zien. 

Gevoelig concept

Wolff heeft wel toegegeven dat het een extreem gevoelig concept is en eigenlijk alleen werkt als de auto in het juiste window zit. "Zodra de auto in het juiste window zit, functioneert hij goed. Het is alleen lastig om dat punt te vinden", verklaart de Duitser. Miami zorgt voor vertrouwen in het concept, maar ze zijn nog niet waar ze willen zijn. Mercedes ziet dit weekend dan ook als een experiment om de auto beter te leren kennen. "Je kunt niet zomaar dit seizoen afschrijven en je richten op volgend jaar, zo werkt het niet. De regelementen veranderen toch niet en elk weekend gaan we de auto beter begrijpen. We hebben al aangegeven dat dit een experimenteel weekend zou worden."

"Kleine veranderingen hebben effect op porpoising"

Het is algemeen bekend dat Mercedes als meeste last heeft van het effect porpoising en dit heeft effect op het potentieel van de auto. Zelfs een kleine verandering aan de afstelling heeft effect op porpoising. "Een kleine verandering had slechte invloed. Met name aan het einde van de kwalificatie hadden onze rijders weer ontzettend veel last van het gestuiter", aldus Wolff. Op de vrijdag hadden ze minder last van het gestuiter door de juiste afstellingen te vinden. "Vrijdag hebben we een glimp gezien van wanneer de auto op de juiste manier is afgesteld. Het belangrijkste was om porpoising omder controle te krijgen en dat lukte aardig" vertelt Wolff. Mede door dat stuiteren is George Russell twaalfde geëindigd in de kwalificatie. "Het is een zware tijd voor ons. We hadden op iets beters gehoopt."

Lees ook: Chadwick oppermachtig in tweede W series-race in Miami, Visser achtste

Lees ook: Horner ziet volop kansen voor Verstappen: Andere raceauto dan Ferrari

Lees ook: Coureurs klagen over Miami-asfalt: Het is een grap

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen