Carlos Sainz: Het was niet gemakkelijk

sainz miami 2022

Carlos Sainz is tijdens de Grand Prix van Miami als derde over de finish gekomen. Zijn startpositie op de eerste rij heeft hij niet weten te behouden. Ook teamgenoot Charles Leclerc heeft zijn startpositie uiteindelijk af moeten staan aan Max Verstappen, die de race heeft gewonnen. 

De crash van vrijdag dreunde nog na bij de Ferrari-coureur: "Na de crash van vrijdag had ik nog last van mijn nek." Dat vertelt hij direct na de race tegen Willy T. Ribbs. De forse klap in de betonnen muur heeft het hele weekend dus nog invloed gehad op de prestaties van de Spanjaard. 

Tot de laatste ronde was het gevecht met Sergio Pérez erg spannend, waardoor Sainz nog niet vezekerd was van een podiumplek. "Het was moeilijk Checo achter me te houden met de medium band, maar we hebben het podium kunnen behouden en dat is een goed resultaat." 

Weersomstandigheden

De nieuwe baan in combinatie met de hoge temperaturen in Miami waren geen ideale match. Dat was duidelijk te zien aan de coureurs nadat zij hun auto’s uitkwamen. Ook Sainz had hier moeite mee: "Het was zeker niet gemakkelijk. Het was een zware race met de banden en de hitte. We gleden veel. Uiteindelijk zijn we geëindigd op de plek die we verdienden. We hebben een mooie derde plaats en vanaf hier kunnen we weer verder." 

Lees ook: Max Verstappen: Een geweldige zondag voor ons

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Miami na chaotisch einde

Lees ook: Toto Wolff heeft nog steeds vertrouwen in zeropod concept

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen