Max Verstappen: Een geweldige zondag voor ons

door Jacobine van den Berg
SI202205083076_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft de allereerste Grand Prix van Miami gewonnen. De Nederlander startte vanaf de derde plaats, maar een goede start en een snelle inhaalactie op WK-leider Charles Leclerc maakten dat Verstappen zijn derde zege van het jaar wist te grijpen. De Nederlander is meer dan tevreden over het verloop van de wedstrijd.

Verstappen leek makkelijk op weg richting de finish, maar vanwege een door Lando Norris en Pierre Gasly veroorzaakte safety car werd zijn voorsprong op Leclerc weer vrijwel gelijk. De Ferrari-coureur leek in een beter ritme te zitten na de herstart, maar uiteindelijk wist Verstappen goed te verdedigen en de snelste raceronde neer te zetten.

Fysiek erg zwaar

"Het was een geweldige Grand Prix, fysiek wel erg zwaar, maar het was opwindend tot het einde", opent Verstappen op de grid na zijn zege. "Ik ben ongelooflijk blij om hier in Miami te winnen. Het is een geweldige zondag voor ons."

Verstappen heeft dankzij zijn 26 gescoorde WK-punten in de Verenigde Staten nu 85 punten verzameld. Concurrent Leclerc staat vooralsnog op 104 punten in het wereldkampioenschap. 

Lees ook: Chadwick oppermachtig in tweede W series-race in Miami, Visser achtste

Lees ook: Horner ziet volop kansen voor Verstappen: Andere raceauto dan Ferrari

Lees ook: Coureurs klagen over Miami-asfalt: Het is een grap

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen