Ferrari: Red Bull kan niet zo snel blijven doorontwikkelen

door Patrick Wuite
Binotto Elkann

Mattia Binotto verwacht dat Red Bull de RB18 niet op deze snelheid kan blijven doorontwikkelen, door de introductie van de budgetcap en de beperkte windtunneltijd. 

Terwijl Ferrari met nagenoeg dezelfde auto rijdt als tijdens de seizoensopener in Bahrein, introduceerde Red Bull updates in Saoedi-Arabië, Australië en in Imola. Met de updates heeft Red Bull het gat volledig gedicht en won Max Verstappen in Imola en Miami. Charles Leclerc moest genoegen met P2 en Carlos Sainz werd derde in Amerika, tot teleurstelling van Mattia Binotto. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat Red Bull niet zo snel kan blijven doorontwikkelen, door de introductie van de budgetcap.

Doorontwikkeling

"Het is zeker waar dat Red Bull sneller is geworden. Als je naar de laatste twee wedstrijden kijkt, dan zie je dat Red Bull een paar tienden per ronde sneller is. Ik weet zeker dat we ze kunnen bijhouden, als wij onze updates brengen. En ik hoop, aangezien er een budgetcap is, dat ze op een gegeven moment niet meer kunnen doorontwikkelen. Als ze dat wel kunnen, dan begrijp ik dat niet", liet Binotto weten aan Motorsport.com.

Sainz Perez Miami

Spanje

Spanje wordt dan ook een belangrijk weekend voor Binotto en consorten, als Ferrari het eerste grote updatepakket van het jaar gaat introduceren. "Zoals altijd hoop ik dat de updates werken en dat we het gat naar Red Bull kunnen dichten. Je kan inderdaad wel stellen dat Spanje dan erg belangrijk gaat worden", besluit de Ferrari-teambaas.

Lees ook: Horner zet vraagtekens bij strategie Ferrari

Lees ook: Humberto Tan en Olav Mol te gast bij F1 aan Tafel

Lees ook: Race tegen de klok: opbouwen, testen, afbreken

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen