Geen deuken in relatie Vettel en Schumacher na crash

Sebastian Vettel en Mick Schumacher op de grid Miami 2022

In de chaotische laatste rondes van de Grand Prix van Miami zou je bijna vergeten dat Mick Schumacher en Sebastian Vettel elkaar in de 53e ronde hebben geraakt. Het is duidelijk in de reacties van beide coureurs na afloop van de race dat er geen deuken zijn opgelopen in hun relatie. Vettel en Schumacher hebben een goede relatie met elkaar waarbij Schumacher, Vettel als een mentor beschouwt. 

Door de crash viel Vettel uit en Schumacher moest een extra pitstop maken om een nieuwe voorvleugel te halen. Vettel zegt hij het jammer vindt dat ze gecrasht zijn en dat ze daardoor beiden geen punten hebben gehaald. "Ik ben natuurlijk teleurgesteld voor Mick en voor mezelf omdat wij allebei een goede kans hebben gehad om punten te scoren", zegt de Aston Martin-coureur tegen SkySports. Hij zegt ook dat hij niet had verwacht dat Schumacher in die bocht ging inhalen. Daardoor had hij hem te laat door en werd hij de lucht in gelanceerd. 

Sebastian Vettel en Mick Schumacher op de baan Imola 2022
Foto: Aston Martin F1 Team

Waardevolle les

Schumacher zegt op zijn beurt dat het voor hem goed zal zijn om de crash vanuit Vettel's perspectief te zien. Ook omdat hij vanuit zijn auto moeilijk kon beoordelen hoe de crash er van buitenaf uitzag. Net als Vettel vindt hij het jammer dat ze gecrasht zijn, maar Schumacher ziet het als een waardevolle les. "Het is fijn dat ik van hem kan leren, hij is zo waardevol voor mij als vriend. Het is duidelijk dat we allemaal racers zijn", aldus Schumacher. De Haas-coureur reed een sterke race tot de crash en lag op koers voor zijn eerste punten in de Formule 1. Hij is positief over de snelheid van zijn auto en dus gaat hij niet compleet teleurgesteld naar huis. "Het zag er allemaal goed uit, maar helaas waren de laatste paar ronden chaotisch. We laten deze race achter ons en we gaan gewoon verder."

Lees ook: Jos Verstappen heeft genoten van zoon Max Verstappen

Lees ook: F1 aan Tafel: Max is Miami

Lees ook: Mercedes sluit terugkeer oud concept W13 niet uit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden