Red Bull: Pérez bijna uitgevallen in Grand Prix van Miami

Horner Melbourne 2022

Red Bull bekent dat Sergio Pérez bijna is uitgevallen in de Grand Prix van Miami. In de race klaagde Pérez al op de teamradio dat zijn vermogen minder werd. Volgens het team was er in eerste instantie niets aan de hand, maar later moest hij toch het systeem in zijn auto aanpassen. Christian Horner bekent nu dat ze dichtbij een uitval waren.

Pérez was aan het jagen op Carlos Sainz toen zijn snelheid duidelijk minder werd en het verschil tussen de twee ook groter werd. Het probleem blijkt een sensorfout te zijn die een automatische uitschakeling van sommige systemen veroorzaakt. De engineers van Red Bull moesten sommige onderdelen van de auto opnieuw programmeren om hem rijdende te houden.

Ondanks het verlies lukte het Pérez met behulp van de safety car en een aanval op de medium banden om op de vierde plaats te eindigen. Horner zegt dat het team samen met HRC, het motormanagement van Honda om de tafel gaan zitten om te kijken wat ze kunnen veranderen om dit probleem in de toekomst te voorkomen. 

Sensorprobleem

Het probleem met de sensor lag in de verbrandingsmotor waardoor Pérez aanzienlijk veel rondetijd verloor. De topsnelheid in de auto werd het meest aangetast en daarmee verloor hij volgens Horner ook het voordeel om Sainz in de laatste rondes van de race écht aan te vallen. Zelfs met de nieuwe medium banden op de Red Bull miste Pérez volgens de teambaas een halve seconde aan topsnelheid op de rechte stukken. 

Het is wel alweer het zoveelste probleem voor de Red Bull-auto's, maar Horner denkt niet dat het sensorprobleem aanhoudend blijft. Fans hoeven volgens hem geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van de auto. "Ik denk niet dat de auto bijzonder kwetsbaar is. Er zijn gewoon vervelende dingen geweest die je normaal gesproken ziet in de wintertest, maar nu tijdens het seizoen gebeuren. Het is frustrerend maar samen met HRC komt het goed", aldus Horner.

Lees ook: F1 aan Tafel: Verschil tussen Hamilton en Russell komt door mindset

Lees ook: Günther Steiner niet blij met resultaat in Miami

Lees ook: Andreas Seidl vindt verbeteringen aan circuit Miami noodzakelijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden