Günther Steiner niet blij met resultaat in Miami

magnussen schumacher miami

Teambaas Günther Steiner is niet tevreden over het resultaat van zijn coureurs bij de Grand Prix van Miami. De coureurs van Haas maakten zeker kans op punten, maar uiteindelijk heeft het team Amerika met lege handen moeten verlaten. Beide coureurs zijn zelfs nog betrokken geweest bij verschillende incidenten aan het eind van de race. 

Goede vrienden Sebastian Vettel en Mick Schumacher maakten een paar ronde voor het einde fors contact in de eerste bocht van het circuit. Hierna heeft Vettel zijn auto in de pitbox moeten parkeren met een kapotte vloer. Schumacher heeft de race wel uit kunnen rijden, maar kwam als laatste over de finish. Teamgenoot Kevin Magnussen maakte in de slotfase ook contact met een Aston Martin; Lance Stroll. Magnussen verremde zich aan de binnenkant van de bocht, waarna hij contact maakte met Stroll. Magnussen heeft zijn race hierdoor niet uit kunnen rijden. Stroll is dankzij een penalty voor Fernando Alonso op de tiende plaats geëindigd, waardoor hij toch een punt heeft binnengehaald voor zijn team. 

Ongelukkige race

Haas heeft een wisselvallige race gekend, wat Steiner goed onder woorden weet te brengen: "We begonnen met een slechte uitgangspositie. We werkten onszelf weer op naar een goede positie, en tien ronden voor het einde gingen we door het putje." Niet alleen heeft het team geen punten weten te scoren, ook verlaten zij Miami zij met een fors bedrag aan schade: "We herpakten ons zeer goed, maakten vervolgens een paar fouten en bleven met lege handen achter. Nou ja, met lege handen: met heel wat kapotte onderdelen."

Steiner erkent dat het team zelf schuldig is aan het verlies van het weekend, zo laat hij weten aan Motorsport.com. "We kunnen niemand anders de schuld geven dan onszelf. We reden in de punten, het was misschien zelfs mogelijk om met beide auto’s punten te scoren. Na de herstart gooiden we alles weg." Het team staat momenteel met vijftien punten op de achtste plaats in het constructeurskampioenschap. Mick Schumacher wacht nog steeds op zijn eerste punten voor het team. 

Lees ook: Andreas Seidl vindt verbeteringen aan circuit Miami noodzakelijk

Lees ook: Rinus VeeKay met oranje bolide van start tijdens Indy 500

Lees ook: Geen deuken in relatie Vettel en Schumacher na crash

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen