Alpine teleurgesteld in tijdstraf Fernando Alonso

10-saturday-monza

Laurent Rossi, directeur van Alpine, is teleurgesteld in de tijdstraf die Fernando Alonso na afloop van de race heeft ontvangen. Zo meldt het team op hun sociale media. Rossi denkt dat Alonso zijn negende plaats had mogen behouden als het team bewijs mocht aanleveren.

In het bericht is te lezen dat Rossi blij is met wat zijn team heeft laten zien, zeker na een teleurstellende kwalificatie op zaterdag. Beide Alpine-coureurs zijn op zondag alsnog binnen de top tien gefinisht. Voor een incident met Pierre Gasly had Alonso een tijdstraf van vijf seconden ontvangen, waardoor hij als negende in de eindstand kwam te staan. Enkele uren na de race besloten de stewards echter om Alonso nog een tijdstraf van vijf seconden te geven. De Spanjaard zou bij de chicane een stuk afgesneden hebben en daarmee wat tijd hebben gewonnen. De tweevoudig wereldkampioen belandde hierdoor op plaats elf in de eindklassering van de Grand Prix van Miami en viel daarmee buiten de punten.

 

Geen bewijs mogen aanleveren

Volgens Rossi is Alpine nu kostbare punten misgelopen. Het team zou geen mogelijkheid hebben gehad om bewijs aan te leveren bij de FIA voordat de beslissing werd genomen. Volgens de directeur van Alpine had Alonso namelijk nog in dezelfde ronde de gewonnen tijd teruggegeven en was een straf in zijn optiek niet terecht. “Tijdens de Grand Prix van Spanje zijn we vastberaden om een soepeler, en een eerlijker, raceweekend te hebben, zodat we de potentie van onze auto goed kunnen laten zien”, aldus Rossi. De Fransman liet verder nog weten dat hij de sfeer en het evenement rondom de Grand Prix van Miami geweldig vond.

Lees ook: Red Bull: Pérez bijna uitgevallen in Grand Prix van Miami

Lees ook: Freitas voor het eerst als wedstrijdleider in Spanje

Lees ook: Roodharige Alexander Albon blij met punten in Miami

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden