Roodharige Alexander Albon blij met punten in Miami

Alexander Albon maakt een selfie met fans Miami 2022

Alexander Albon heeft twee punten binnengehaald voor het team van Williams tijdens de Grand Prix van Miami. Zijn rode haar was het middelpunt van de belangstelling en zorgde voor een tweede race in de punten. Het rode haar blijft volgens Albon.

Na een bezoekje aan zijn thuisland Thailand werd zijn haar rood geverfd na een bezoekje aan een weeshuis. Met zijn rode haar reisde hij naar Australië waar hij zijn eerste punten voor het team pakte en dus besloot hij zijn rode haar te houden. Met succes want in Imola greep hij net mis op de elfde plaats en eindigde de race in Miami als negende. Dat terwijl hij in Miami vanaf P18 startte. 

"Ik ben enorm blij. Ik denk dat we het hele weekend lieten zien dat wij snelheid hebben", zegt Albon na afloop van de race. De P9 behaalde hij na de tijdstraf van Fernando Alonso na de race. Albon reed over het algemeen een vrij onzichtbare race en kon na de safety car en meerdere incidenten op de baan voor hem naar voren rijden. Met behulp van het tempo van de Williams-auto.

Latifi

In tegenstelling tot de Brit-Thai doet zijn teamgenoot Nicholas Latifi het nog altijd even matig. Hij kwam uiteindelijk als veertiende over de streep. Albon blijkt de juiste vervanger te zijn voor George Russell, terwijl de toekomst van Latifi met de race onzekerder wordt. In ieder geval blijft het rode haar van Albon nog wel even. "We hadden een moeilijke kwalificatie, maar een snelle auto. We waren in de positie om de kansen die we kregen te benutten, dus we gaan dit zeker vieren", aldus Albon.

Lees ook: F1 aan Tafel: Verschil tussen Hamilton en Russell komt door mindset

Lees ook: Günther Steiner niet blij met resultaat in Miami

Lees ook: Andreas Seidl vindt verbeteringen aan circuit Miami noodzakelijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen