Mercedes weet niet waar ze staan met de auto

Mercedes-Artikel

Mercedes kan niet goed vertellen waar ze nu staan met de auto. Het Duitse team heeft de Grand Prix van Miami vooral gebruikt om te experimenteren, maar het verval tijdens het weekend was te groot. Dit laat de technisch directeur van Mercedes, Mike Elliott weten aan Motorsport.com.

De Duitse renstal heeft tot nu toe erg wisselvallende resultaten laten zien en ze zijn dan ook druk bezig om te kijken waar ze kunnen verbeteren. Op de vrijdag leek het team weer terug te slaan, met de snelste tijd voor George Russell in VT2, maar met de rest van het weekend zakte het team weer terug. Toch wisten beide coureurs P5 en P6 te pakken op de zondag.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Verval

Het team heeft geen verklaring voor het verval tijdens de rest van het weekend en gaat dan ook druk op zoek naar een antwoord. Ook schijnen kleine aanpassingen aan de auto grote gevolgen te kunnen hebben. "De snelheid op vrijdag was het meest competetief van het hele seizoen. Van vrijdag op zaterdag hebben we ook veranderingen aangebracht, maar dat waren kleine wijzingingen", verklaart Elliott. Het team had ook last van de veranderingen van de baanconditie. "De condities veranderde ook, dus moeten we alle data goed bekijken en er zoveel mogelijk lessen uit trekken", aldus de technisch directeur.

Veranderingen

Ze zijn wel constant bezig met experimenteren en veranderingen. Vooral voor het porpoising, wat het team snelheid kost, zijn ze druk bezig met een oplossing vinden. Ook zijn ze bezig met reguliere updates, maar dat moet wel gescheiden blijven. "Het is belangrijk om twee dingen te scheiden. Enerzijds heb je de normale ontwikkelingsroute, anderzijds draait om het verhelpen van de problemen met het stuiteren en andere dingen die onze performance beperken", vertelt Elliott. Voor nu probeert het team zo veel mogelijk data te verzamelen om de auto te begrijpen. "Elke keer dat we met deze auto rijden leren we weer wat nieuws. Dat is ook het doel: de auto sneller begrijpen dan de concurrentie."

Lees ook: Russell crashte door lage grip bijna in pitstraat

Lees ook: Lando Norris: Auto heeft nét iets meer nodig

Lees ook: F1 aan Tafel: Spa en Monaco gaan rouleren

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden