Lando Norris: Auto heeft nét iets meer nodig

lando-norris-artikel

Het team van McLaren heeft zijn draai nog niet helemaal gevonden tijdens dit seizoen. Met de wisselvallige prestaties is het voor het team en de coureurs nog niet helemaal duidelijk waar zij staan. Met een podium voor Lando Norris, maar ook genoeg finishes buiten de punten, heersen er binnen het team gemengde gevoelens.

De uitvalbeurt van Norris in Miami is volgens het team teleurstellend, maar niet het einde van de wereld. Volgens McLaren was de hoogst haalbare positie de achste plaats, omdat het team nog niet competitief genoeg is om het gevecht aan te gaan met Mercedes en Alfa Romeo. Qua punten is er dus niet veel verloren gegaan. Norris laat na de race in Miami weten dat er veranderingen aan de auto nodig zijn om echt in het middenveld te kunnen strijden: "Het is moeilijk om precies te weten wat we gaan doen vanaf dit weekend. We staan achter Mercedes. We staan achter Alfa Romeo. Maar we hebben een goed gevecht met Alpine en AlphaTauri. Ik denk dat dat heel simpel is."

Nog niet genoeg

Voor nu is het doel van McLaren om met Mercedes en Alfa Romeo te kunnen vechten in het middenveld. Maar daar lijkt de auto momenteel nog niet klaar voor: "We hebben een redelijke pace. Maar we hebben nog nét iets meer nodig om de strijd aan te gaan met Mercedes en de teams daarvoor. Als we dat doen, kunnen we blij zijn", zo laat Norris weten volgens Motorsport.com

daniel ricciardo miami race

Foto: McLaren Media Centre

Zwakke punten erkennen

Volgens teambaas Andreas Seidl zijn de teams nu vooral bezig met het oplossen van hun zwakke punten. McLaren doet dat zelf ook. Volgens Seidl is het daarna pas tijd om echt te kijken naar consistente prestaties en het kampioenschap. "Het is nog vroeg in het seizoen met deze nieuwe auto's", voegt hij daaraan toe. Bij alle teams kan er dus nog genoeg gebeuren. Maar voor nu is het dus vooral focussen op de zwakke punten van de auto, zodat er over een tijdje volop geracet kan worden voor de punten: "We werken in de fabriek hard om de zwakke punten aan te pakken. Dat is waar we ons op moeten focussen."

Lees ook: F1 aan Tafel: Spa en Monaco gaan rouleren

Lees ook: Miami Grand Prix extra zwaar voor Carlos Sainz

Lees ook: Red Bull zorgvuldig met upgrades

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden