Russell crashte door lage grip bijna in pitstraat

10-saturday-monza

George Russell is niet blij met het asfalt op het circuit in Miami. De Mercedes-coureur was niet tevreden met de staat van het asfalt buiten de racelijn en noemde dat een veiligheidsprobleem.

Dit jaar werd er voor het eerst geracet op het Miami International Autodrome. Al vroeg in het weekend werd er geklaagd over lage grip buiten de racelijn. George Russell, coureur bij Mercedes, vertelde volgens RaceFans.net dat er zelfs tijdens de race nog niet genoeg grip lag. "Eén, het is een veiligheidsprobleem", begint Russell. Daarmee wilt hij zeggen dat door de lage grip de coureurs lastig hun bolide op de baan kunnen houden tijdens inhaalacties. "Ten tweede, het biedt gewoon geen kansen voor racen. Je kan niet naast een andere auto rijden in een bocht wanneer er nul grip ligt buiten de lijn", vertelt Russell. 

Crash in pitlane

Volgens Russell was het asfalt zo slecht dat het leek alsof de coureurs in de regen reden met droogweerbanden. "Ik heb echt geen idee wat ze hebben gedaan met het asfalt maar het was echt verschrikkelijk. Het is raar", vertelt Russell. Andere banen, bijvoorbeeld Djedda en Melbourne, met nieuw asfalt hadden niet dit probleem. "Ik crashte bijna toen ik de pit lane in reed. We vroegen of de pit entry anders kon worden gemaakt, vanwege alle marbles die er zouden komen." Er werd niet geluisterd naar de coureurs en er veranderde niets. "Het was teleurstellend dat dat niet gebeurde", concludeert Russell. De Brit zit in de Grand Prix Drivers' Association (GPDA) en had via daar een verzoek ingediend aan de FIA. 

Lees ook: Lando Norris over DNF: Frustrerend, maar niet het einde van de wereld

Lees ook: F1 aan Tafel: Spa en Monaco gaan rouleren

Lees ook: Miami Grand Prix extra zwaar voor Carlos Sainz

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden