Lando Norris over DNF: Frustrerend, maar niet het einde van de wereld

Lando Norris Miami GP 2022

Bij de start van de Grand Prix van Miami verloor Lando Norris een positie en zakte hij terug naar de negende plek. Na verloop van tijd lag de Brit wederom op de achtste plek, maar door een ongelukkig indicent met Pierre Gasly kon hij de race niet uitrijden. 

Toen Gasly in de slotfase in gevecht was met Fernando Alonso, raakten de twee elkaar waardoor de Fransman schade had aan zijn auto. Een ogenblik later had Gasly veel moeite met het besturen van de auto en toucheerde hij met Norris. Het incident van Norris en Gasly veroorzaakte een safety car situatie, wat een spannende ontknoping van de race opleverde. Voor de McLaren-coureur betekende het einde verhaal en voor het team van McLaren een puntloze race aangezien teamgenoot Daniel Ricciardo als elfde over de finish kwam. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)


'De race eindigde op een stomme manier'

Volgens de Brit was het een moeilijke race, mede door de warmte en uiteindelijk door het incident. "Het is jammer, want ik vind dat de race op een onnozele manier is geëindigd voor mij", veronderstelde Norris tegenover F1.com. Vooralsnog is het onduidelijk of Gasly nog aan het racen was of dat hij de auto naar binnen zou brengen om te stoppen. "Als hij van plan was om te stoppen dan was het een onhandige actie van hem. Zodra je genoodzaakt bent om de auto te stoppen dan zorg je ervoor dat je uit de weg gaat van iedereen." Daarentegen stelde Norris ook dat hij misschien iets meer ruimte over had kunnen laten. "Als hij nog aan het vechten was voor de positie dan zou ik het een race-incident noemen. Dan hadden we elkaar wel wat meer ruimte kunnen geven." Uiteindelijk baalt Norris voornamelijk van het feit dat hij punten binnen had kunnen slepen. "We hadden misschien als achtste of negende kunnen finishen. Het is frustrerend, maar niet het einde van de wereld."

 

Lees ook: Max Verstappen: Een geweldige zondag voor ons

Lees ook: Charles Leclerc: Het was fysiek een moeilijke race

Lees ook: Max Verstappen wint Grand Prix van Miami na chaotisch einde

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen