Lando Norris: we worden niet gehoord

door Zus Veldkamp
Lando Norris 2022

Lando Norris is van mening dat de FIA niet naar de coureurs luistert. Dit omdat na meerdere verzoeken van de coureurs de betonnen muur bij bocht 13 in Miami niet is aangepast. Dit laat hij weten aan motorsport.com.

Volgens Lando Norris wordt er te weinig naar de coureurs geluisterd door de FIA. Door twee harde crashes in bocht 13 op het circuit van Miami wilde de coureurs dat de betonnen muur vervangen werd voor een tecpro barrier, die de klap veel beter kan opvangen. De FIA heeft besloten om er geen gehoor aan te geven en dat zorgt voor onvrede bij de Britse coureur. 

Twee crashes

Op de vrijdag crashte Ferrari coureur Carlos Sainz bij bocht 13, die daarna het hele weekend last had van nekpijn. Ook Alpine coureur Esteban Ocon crashte op dezelfde plek en ook hij klaagde over pijntjes. Overigens kon hij door de schade aan zijn bolide ook niet meedoen met de kwalificatie. Sainz stelde tijdens de rijdersbriefing al voor om de betonnen muur te vervangen voor een tecpro barrier, maar daar gaf de FIA geen gehoor aan. 

"Hoop dat de FIA leert van Miami"

De verwachting is dat de discussie verder gevoerd gaat worden in Barcelona. Norris hoopt dan ook dat de FIA leert van de gebeurtenissen in Miami. "We leren van fouten, en ik hoop dat de FIA leert van wat er in Miami gebeurd is", aldus Norris. Volgens hem hebben de coureurs ook een beter zicht op wat er gebeurt dan mensen buiten de auto. "Als coureurs begrijpen wij dingen anders dan de personen die niet in de auto's rijden. Wanneer wij advies geven is het zeker belangrijk dat het meegenomen wordt en er actie wordt ondernomen. Zeker wanneer het grote consequenties heeft", vertelt de Brit. Volgens Norris is het van belang dat de FIA meer gaat samenwerken met de coureurs om dit soort gebeurtenissen te voorkomen. "We moeten gewoon beter samenwerken. Maar op dit moment lijkt het er niet op dat we gehoord worden.”

Lees ook: Mercedes weet niet waar ze staan met de auto

Lees ook: Russell crashte door lage grip bijna in pitstraat

Lees ook: Miami Grand Prix extra zwaar voor Carlos Sainz

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden