Mercedes woest op FIA-president na uitlatingen over Masi

16 mei 2022 door Patrick Wuite
Toto Wolff

Lewis Hamilton en Mercedes zijn des duivels op de FIA-president Mohammed ben Sulayem, die gezegd heeft dat Michael Masi terug kan keren in de Formule 1. De Australiër werd uit zijn functie als wedstrijdleider gezet na de slotrace van 2021. 

Michael Masi kreeg na zijn discutabele ingrijpen, die volgens Mercedes Lewis Hamilton een achtste wereldtitel kostte, in Abu Dhabi een functie elders binnen de FIA. Hij besloot in de slotfase van die dat niet alle auto's zich mochten unlappen en dat slechts de auto's tussen Hamilton en Verstappen zich mochten unlappen. Zo had Max Verstappen een kans om Hamilton te passeren en dat lukte en zo werd niet Hamilton maar Verstappen kampioen. Dit seizoen is de Formule 1 begonnen met twee nieuwe wedstrijdleiders: Niels Wittich, afkomstig uit de DTM, en WEC-wedstrijdleider Eduardo Freitas. Maar nu heeft Mohammed ben Sulayem in een interview met Sportsmail laten weten dat Masi 'gewoon' kan terugkeren in de Formule 1, tot shock van Lewis Hamilton en Mercedes-topman Toto Wolff.

Ziedend

Hamilton is volgens het Britse medium de Metro verbaasd en ziedend dat Masi kan terugkeren in de Formule 1. Hij heeft gelijk met zijn adviseurs gesproken en heeft naar verluidt snoeihard uitgehaald naar Sulayem.

toto wolff mercedes

Standpunt

Mercedes-baas Toto Wolff is furieus op de uitspraken van Masi en heeft binnen Mercedes zijn standpunt al duidelijk gemaakt. Mercedes weigert verdere uitspraken te doen. 

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Spanje

Lees ook: Mogelijke terugkeer als wedstrijdleider voor Michael Masi

Lees ook: Rob Steltman en Rob van Someren te gast in F1 aan Tafel

 

16 mei 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen