Mogelijke terugkeer als wedstrijdleider voor Michael Masi

door Zus Veldkamp
Michael-Masi-

De FIA-president, Mohammed Ben Sulayem, sluit de terugkeer van Michael Masi niet uit. De president wil uitbreiden naar drie wedstrijdleiders en staat er dus voor open om hem weer op te nemen in de wedstrijdleiding. Dit laat de president weten in een interview met Sportsmail.

De terugkeer van Michael Masi als wedstrijdleider in de Formule 1 wordt niet uitgesloten door de FIA-president. Hoewel menig mens nu nog niet uitkijkt naar een terugkeer van de Australiër denkt Sulayem daar anders over. "Ik heb Michael niet aan de kant gezet. Hij had een persoonlijke overbelasting aan werk als veiligheidsdelegaat én wedstrijdleider. Hij heeft een fout gemaakt, maar het is niet zo dat we hebben gezegd dat dit het einde van Masi bij de FIA is", aldus Sulayem.

Controversie

Afgelopen seizoen heeft Masi voornamelijk voor veel controversie gezorgd. Met de allesbeslissende race in Abu Dhabi heeft hij een aantal discutabele beslissingen gemaakt, die hem uiteindelijk zijn baan heeft gekost. Met de start van het nieuwe seizoen zou je verwachten dat het voorval wel wat afgekoeld is, maar dat zit bij de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, wel anders. Die heeft zich vorige maand nog uitgesproken over Masi en dat was niet licht. "Sommige rijders vonden de manier waarop hij met hen om ging bijna respectloos. Er is een promotor van een van de races in het Midden-Oosten die opgelucht was na het vertrek van Masi omdat hij zoveel gedoe met hem had gehad. Hij was immuun voor feedback en zelfs nu realiseert hij zich niet dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Hij was een blok aan het been van de sport", aldus Wolff. 

race restart Grand Prix Abu Dhabi 2021

Uitbreiding wedstrijdleiders

Dit seizoen zijn de wedstrijdleiders al uitgebreid, maar Sulayem wil daar graag nog iemand aan toevoegen, waardoor het aantal naar drie oploopt. Ook geeft de FIA-president aan Masi recent nog gesproken te hebben. "Ik heb hem twee dagen geleden nog gesproken. Ik heb persoonlijk geen problemen met hem, ik haat niemand", aldus de FIA-president. Hij geeft ook toe dat er een personeelstekort heerst binnen de FIA, dus Masi is welkom bij het team. "Je hebt stevige en eerlijke mensen nodig, tolerante personen. Het tekort aan mensen binnen de FIA moet opgelost worden. Ik zou zelf graag minimaal drie wedstrijdleiders zien, idealiter vanaf begin volgend jaar.”

Lees ook: Lewis Hamilton: Meer races in grote steden

Lees ook: BREAKING: McLaren neemt Formule E-team van Mercedes over

Lees ook: Lando Norris: we worden niet gehoord

door Zus Veldkamp

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden