Alonso: Komst Andretti zou goed nieuws zijn

door Patrick Wuite
alonso_indy

Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso zou de komst van Andretti in de Formule 1 toejuichen. "Het zou echt fantastisch nieuws zijn", stelt de Spanjaard.

In februari diende Andretti een aanvraag in bij de FIA om in 2024 toe te treden tot de Formule 1, maar de andere teams, vooral Red Bull en Mercedes, staan niet de springen om de komst van de Amerikaanse grootmacht. Iemand die de komst van Andretti wel zou steunen is Fernando Alonso, die in 2017 de Indy500 reed voor het team van Andretti. 

Profiteren

"Ik ken Michael (Andretti, red.) en de rest van de familie enorm goed. Het zijn echt levende legendes in de autosportwereld. Als zij in de Formule 1 willen komen, zou dat echt fantastisch nieuws zijn", liet de Spanjaard weten aan Motorsport Week. "Ik weet zeker dat de Formule 1 kan profiteren van Andretti en vice versa", aldus Alonso.

Andretti

2024

Andretti is nu de FIA aan het overtuigen dat Andretti iets kan bijdragen aan de sport, zo zegt Mario Andretti, de wereldkampioen van de Formule 1 in 1978. "Ïk kan je één ding verzekeren: we proberen alles. Wij respecteren het proces en kijken of we aan alle voorwaardes voldoen en dan hopen we in 2024 op de grid staan", vertelt de Amerikaan aan Sky Sports F1.

Lees ook: Mercedes weet niet waar ze staan met de auto

Lees ook: Rob Steltman en Rob van Someren te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: BREAKING: McLaren stapt Formule E in

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen