Petrov: Russische autosport groter dan ooit

door Gijs Leuvenink
Rusland Sochi

Voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig baas van de Russische autosportfederatie, Vitaly Petrov, ziet dat de Russische autosport groter is dan ooit. Volgens hem hebben de sancties weinig invloed gehad op het niveau van de Russische coureurs.

Door het Rusland-Oekraïneconflict mogen coureurs die onder de Russische vlag rijden niet deelnemen aan officiële FIA-races. Zo mocht Nikita Mazepin niet terugkeren bij Haas, ondanks een stoeltje bij Haas én de financiële middelen die hij meebracht.

Binnenlands niveau

Vanwege de sancties moeten de Russische coureurs nu in eigen land racen. Volgens Petrov heeft dat geleid tot een verhoging van het niveau en doet het de sport alleen maar groeien. "Alle grote namen moeten nu hier racen", aldus Petrov in gesprek met F1 Chronicle. "We hebben alle auto's, circuits en kampioenschappen om in te racen."

1920x1080-GP-Rusland-2017

Neutrale vlag

Petrov vertelde dat Russische coureurs onder neutrale vlag in Europa wel mogen deelnemen, maar dat er weinig animo voor is. Volgens hem zijn de coureurs daar te trots voor. "We moeten ook een document ondertekenen om onder neutrale vlag te racen. Het is dus niet verboden voor ons om mee te doen. Maar zelfs zonder internationale inmenging ontwikkelen we ons enorm."

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Sebastian Vettel blij met prestaties Aston Martin

Lees ook: Toto Wolff: Van zelf coureur tot machtige teambaas

 

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden