Sebastian Vettel blij met prestaties Aston Martin

Sebastian Vettel Abu Dhabi 2022

Sebastian Vettel is blij met de prestaties van zijn voormalig werkgever Aston Martin. Dat laat de Duitser in gesprek met AutoBild weten.

Vettel is blij met de successen van Aston Martin, maar kan niet zeggen dat hij het vorig jaar al zag aankomen. "Het is altijd lastig om te voorspellen hoe de situatie het jaar erna zou zijn. Ik gun het hen van harte dat het nu zo goed gaat. Ik word er ook blij van. Het was vorig seizoen wel duidelijk dat het alleen maar beter kon gaan, toen ging het wel slecht."

Vettel Stroll Aston Matin Brazilie

Blijdschap voor Alonso

Vettel werd door het Duitse medium gevraagd of het hem stoort dat Alonso van zijn voorbereidend werk profiteert is de 35-jarige Duitser duidelijk. "Nee zo zie ik dat niet. Ik heb geen spijt van mijn terugtrekking uit de autosport. Het zou natuurlijk makkelijker zijn als de auto niet zo goed was, maar ik ben echt blij met de resultaten. Ook voor Fernando. Hij had de laatste jaren een auto die niet goed genoeg was. Misschien beleeft hij met de goede auto nu wel een tweede jeugd."

Eigen plannen

Wat Sebastian Vettel zelf wil gaan doen, weet de Duitser nog niet. "Ik ben nu aan het onderzoeken waar ik naartoe wil. Nu ben ik veel thuis met de kinderen en familie en daar geniet ik enorm van. Ik verzamel veel ideeën over wat ik kan gaan doen. Een terugkeer in de autosport is echter niet iets wat op mijn planning staat." De voormalig coureur liet weten dat zijn focus nu met name op het verbeteren van het milieu ligt. "We zijn afhankelijk van de natuur en het is in ieders belang om daaraan bij te dragen."

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: Sainz kan zo het theater in

Lees ook: Ferrari gaat alsnog in beroep tegen uitslag Melbourne

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden