Ferrari gaat alsnog in beroep tegen uitslag Melbourne

Vasseur Bahrein

Het team van Ferrari heeft bijna een week na de race in Australië alsnog protest ingediend tegen de uitslag. De Italiaanse renstal is boos over de straf van Carlos Sainz en vecht deze nu aan.

Carlos Sainz kreeg de straf na een aanvaring met Fernando Alonso bij de tweede herstart in Melbourne. De Spanjaard zelf was toen direct al witheet en vond dat de straf te zwaar was. Door de straf duikelde Sainz vanaf plek vier de punten uit.  Nu volgt het team de gedachten van de enkelvoudig grand prix-winnaar en hebben ze een officiële right to review ingediend.

Tijdig ingediend

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur vertelde aan de pers dat er een protest ingediend is. "We hebben daar veertien dagen de tijd voor. Dat hebben we nu dus gedaan. Tijdens het weekend van de Grand Prix van Azerbeidzjan zullen we met de wedstrijdleiding om tafel gaan."

sainzaustralia2023

Start

Waar het bij Ferrari met name wringt is het feit dat men normaal bij een start of herstart wat minder streng is. Dat nu Carlos Sainz binnen vijf minuten de straf kreeg, voelt volgens asseur onrechtvaardig. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Wedstrijdleiding gaat Down Under

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: Sainz kan zo het theater in

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden