Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lewis Hamilton auto zondag Australië 2023

Lewis Hamilton heeft de eerste podiumplek van het seizoen weten te bemachtigen. De Brit is de race als tweede geëindigd en pakt daarmee de eerste prijs voor Mercedes dit seizoen. Ondanks dit mooie resultaat is hij nog niet tevreden.

Lewis Hamilton heeft tijdens de Grand Prix van Australië de tweede plek binnengesleept. Hiermee pakt hij de eerste prijs voor Mercedes dit seizoen en staat hij sinds lange tijd weer op het podium. Echter, is de Brit nog niet tevreden, want hij voelt zich niet verbonden met de auto. Iets wat tijd nodig heeft om te groeien volgens de Mercedes coureur. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Niet verbonden

Lewis Hamilton klaagt al langere tijd over de auto. Hij voelt zich niet verbonden en daarom zijn de resultaten tegenvallend. "De auto is nog steeds niet goed, ik voel me niet verbonden met de auto. Ik probeer daar tijdens het rijden aan te werken, maar dat gaat moeizaam", aldus Hamilton. Ondanks de problemen is hij erg blij met het resultaat, het lag niet in zijn lijn der verwachtingen. Hij merkt ook dat ze dichter bij Aston Martin aan het kruipen zijn. "Ik had niet verwacht om op het podium te staan dus daar ben ik dankbaar voor. Voor ons om op P2 te staan en te vechten met Aston is erg belangrijk. We proberen het gat te verkleinen, maar dat gaat nog moeizaam", vertelt Hamilton tegenover F1.com.

De hele race waren Hamilton en Fernando Alonso enorm aan elkaar gewaagd. Zo was het lang spannend wie er met de tweede plek vandoor zou gaan. Uiteindelijk werd dat Hamilton, maar dat ging volgens de Brit niet gemakkelijk. "Ik moest enorm pushen om voor Fernando (lees: Alonso) te blijven. Mijn banden waren ook aan het slijten, dus soms moest ik besparend rijden, waardoor hij dichterbij kon komen. Uiteindelijk heb ik P2 binnen weten te slepen."

Lees ook: Iwasa pakt overwinning tijdens chaotische Formule 2 hoofdrace

Lees ook: Beide Ferrari-coureurs verlaten Melbourne vol chagrijn

Lees ook: Max Verstappen: Ik had veel te verliezen

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden