Iwasa pakt overwinning tijdens chaotische Formule 2 hoofdrace

Ayumu Iwasa auto

Ayumu Iwasa is er met de winst vandoor gegaan tijdens de chaotische Formule 2 hoofdrace op Albert Park. Het podium wordt compleet gemaakt door Theo Pourchaire en Arthur Leclerc. De Japanner staat nu eerste in het klassement. 

Ayumu Iwasa heeft de Formule 2 hoofdrace in Australië gewonnen. De Japanner weet uit de chaos te blijven en weet zo gemakkelijk vanaf pole position te winnen. Het podium wordt compleet gemaakt door Theo Pourchaire en Arthur Leclerc, het broertje van Charles Leclerc. De race kende veel safety cars en chaos, met een aantal uitvallers.

Chaos

Al vrij vroeg in de race weet Jak Crawford de muur te raken en uit te vallen, dit brengt de safety car kortstondig op de baan en geeft de coureurs kans om te pitten. Doordat er veel coureurs naar binnen gingen leidde Frederik Vesti de safety car herstart, met achter hem Roy Nissany en Enzo Fittipaldi. Nissany heeft het zwaar, maar ondertussen duwt hij veel coureurs van de baan en dat terwijl die wat sneller zijn. In ronde 26 zet hij zelf zijn auto in de muur en niet veel later doet Fittipaldi hetzelfde. Dit brengt weer een safety car op de baan. Lang geracet worden kan er niet. Iwasa leidt dit keer de herstart, gevolgd door Pourchaire en Hauger. Maar Hauger krijgt een tik van Martins, die daar ook een straf voor krijgt, en beide kunnen ze niet meer verder. Door alle chaos schuift Leclerc door naar P3, maar heeft het nog erg lastig met Vesti. Toch weet hij de derde positie vast te houden. Zo wint Iwasa de hoofdrace in Australië. Door vele uitvalbeurten en chaos weet Richard Verschoor zevende te worden, ondanks dat hij startte als achtiende

Lees ook: Beide Ferrari-coureurs verlaten Melbourne vol chagrijn

Lees ook: Max Verstappen: Ik had veel te verliezen

Lees ook: Max Verstappen wint knotsgekke Grand Prix van Australië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden