Max Verstappen: Ik had veel te verliezen

Max Verstappen auto zondag Australië 2023

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Australië gewonnen. Het was geen makkelijke race voor de Nederlander. De race werd vaak onderbroken door een safety car of rode vlag. Desalniettemin is de Nederlander blij met de overwinning.

Max Verstappen heeft voor het eerst de Grand Prix van Australië gewonnen. De Nederlander had het niet makkelijk tijdens de race. Zo verloor hij bij de start de leiding en werd de race vaak onderbroken door een safety car of een rode vlag. Ondanks alle verstoringen is hij blij met de overwinning. Echter, snapt hij niet waarom de rode vlag zo vaak gegeven werd. 

"Ik had veel te verliezen"

De start van de Red Bull coureur verliep niet soepel. In de eerste bocht verloor hij de leiding van de wedstrijd aan George Russell. Verstappen geeft toe dat hij te voorzichtig was. "Het was geen goede start. Ik was voorzichtig in de eerste ronde, maar ik had ook veel te verliezen", aldus Verstappen tegenover F1.com.

Tijdens de race verremde hij zich ook nog kort, wat voor wat vlakke kantjes heeft gezorgd. Maar omdat het gat tussen hem en Lewis Hamilton zo groot was had het weinig invloed. "Ik heb het gras een beetje gemaaid voor ze, dat was hoog nodig", grapt de Nederlander. "Ik verremde me en kreeg een flatspot op mn band, maar de marge was groot genoeg."

Rode vlaggen

De race werd geteisterd door rode vlaggen. Verstappen kan niet begrijpen waarom er zo veel waren. "Ik snap niet waarom we de tweede keer een rode vlag kregen, het was een puinhoop, maar die rode vlag was de tweede keer echt niet nodig", vertelt de tweevoudig wereldkampioen. Ondanks de rommelige race is Verstappen enorm tevreden met hoe de auto reageert, zeker in de DRS. Ook is hij enorm blij met de overwinning. "De pace van de auto was enorm goed, zeker met de DRS. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen."

Lees ook: Max Verstappen wint knotsgekke Grand Prix van Australië

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Australië: VT3 en de kwalificatie

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden