Hero or Zero: Grand Prix van Australië: VT3 en de kwalificatie

Nico Hulkenberg zondag Bahrein 2023

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de VT3 en kwalificatie voor de Grand Prix van Australië, met onder andere Pérez die het lastig heeft, Albon in Q3 en Mercedes back on top?

Hero

Mercedes

Daar is Mercedes! Met de lage temperaturen loopt de Mercedes harder dan de Aston Martins. Het is een P2 voor George Russell en een P3 voor Lewis Hamilton. Die beiden hadden verwacht rond P5 te zitten. Voor Mercedes is dit een geweldig resultaat na de mindere start. Om te zeggen dat ze nou volledig terug zijn is ook te vroeg, zeker als je kijkt naar deze omstandigheden. Maar kunnen ze tijdens de race Max Verstappen, de pole sitter, uitdagen? Of moeten ze eerder kijken naar een plek op het podium?

Nico Hülkenberg

Na de afgelopen paar seizoenen actief te zijn geweest als reserve coureur is Nico Hülkenberg dit seizoen definitief terug als coureur. Hij zit naast Kevin Magnussen, die vorig jaar weer terug mocht keren bij Haas. Wat echter opvallend is, is dat Hülkenberg in de kwalificatie sneller is dan Magnussen. Zo ook deze kwalificatie. Hij weet, zeker in de laatste rondes, weet hij snelle tijden neer te zetten. De Duitser weet een zeer goede kwalificatie te laten zien en start de race vanaf P10, in de punten.

Alexander Albon

Waar Logan Sargeant nog zijn weg moet vinden met de Williams lijkt Alexander Albon zijn ritme gevonden te hebben. Tijdens VT3 wist hij tot de twaalfde plek te komen, maar de kwalificatie gaat een stuk beter. In Q1 weet de coureur mee te komen met de top en door te stromen naar Q2. Die gaat iets moeizamer, maar ook daar weet hij net aan door te stromen naar Q3. Albon start dus in de punten, vanaf P8. Hij kijkt naar een beter seizoen dan vorig seizoen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alex Albon (@alex_albon)

Zero

Sergio Pérez

Tijdens de derde vrije training had Sergio Pérez het zichtbaar lastig. Zo belandde hij een aantal keer in het grind en stond hij, vanwege een probleem, lang in de pitbox. Ook de kwalificatie verliep op zijn zachtst gezegd dramatisch voor de Mexicaan. Hij beland weer in het grind en kan zijn weg niet vervolgen. Het lijkt erop dat het weer een probleem met het shiften is. Iets wat we bij Max Verstappen ook al hebben gezien. Pérez zal de race als laatste moeten starten, iets waar de ambitieuze Red Bull coureur niet blij van gaat worden. De kans op de derde 1-2 voor Red Bull van het seizoen is enorm klein geworden. 

Alfa Romeo

Vorig seizoen begon Alfa Romeo goed aan het seizoen, met een rookie een strijdlustige Bottas, maar nu lijkt het er nog niet uit te komen. Bottas wordt, voornamelijk tijdens de kwalificatie, ingemaakt door zijn teamgenoot. Voor Zhou moet dat een lekker gevoel zijn, in je tweede jaar sneller zijn dan je ervaren teamgenoot, maar de snelheid van vorig seizoen is er niet. Nu lijken ze samen met McLaren toch een beetje de backmarkers te zijn. Met een P19 en P16 is het geen goed begin voor de race. Maar als je kijkt naar VT3 hebben ze stappen achteruit gezet. Het is voor Alfa Romeo zaak om alles op orde te krijgen. 

Lees ook: Alfa Romeo absoluut niet tevreden na kwalificatie GP van Australië

Lees ook: Blije gezichten bij AlphaTauri na kwalificatie Australië

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Haas na kwalificatie GP van Australië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden