Gemengde gevoelens bij Haas na kwalificatie GP van Australië

Haas SA2

Nico Hülkenberg is erg tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië terwijl Kevin Magnussen zijn ronde naar eigen zeggen verprutste. De Duitser mag de Grand Prix als tiende aanvangen, Kevin Magnussen moet genoegen nemen met P14.

Nico Hülkenberg leek tijdens de eerste twee delen van de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië één van de verrassingen te worden. De Duitser had de snelheid er goed inzitten maar wist in Q3 toch niet verder te komen dan de tiende tijd. “Het was een zeer positieve dag, zeker Q2 was erg goed. In Q3 had ik nog maar één setje banden. Helaas kon ik in Q3 niet hetzelfde laten zien als in Q2.” Dat liet de Haas-coureur met nummer 27 weten aan Formula 1. “Ik voel mij erg goed voor de race. De baan is qua gevoel een beetje hetzelfde als in Saoedi-Arabië en daar ging het erg goed.”

Ritme

Kevin Magnussen wist niet in het derde deel van de kwalificatie te komen. “Ik verprutste mijn laatste ronde, de auto was goed maar het was gewoon mijn fout. P14 is niet ver weg van de punten dus er zijn nog genoeg kansen.” De Deen geeft dat zijn teamgenoot heeft laten zien wat er in de auto zat. “Het is tot nu toe een beetje een raar weekend. Ik kan nog niet echt in het ritme komen.”

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

Lees ook: O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

Lees ook: Sergio Pérez baalt van mislukte kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden