O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

door Gijs Leuvenink
zakosullivan2023

Zak O'Sullivan heeft de sprintrace in de Formule 3 in Australië gewonnen. De Brit kwam als tweede over de meet, maar omdat de MP Motorsport-bolide van Franco Colapinto niet aan de reglementen voldeed kreeg hij de zege. 

Het was de Argentijn Colapinto die de race kleur gaf. Vanaf plek zes startte de coureur en reed gestaag naar voren. Eenmaal bij O'Sullivan aangekomen werd er hevig gevochten wat resulteerde in een leuke race. Uiteindelijk prikte Colapinto zijn bolide knap langs Zak O'Sullivan die zodoende naar plek twee verwezen werd. Polesitter Sebastian Montoya kwam als derde over de meet.

Incidenten

De race stond bol van incidenten. Driemaal moest de safety car de baan opkomen. Al in ronde één mocht Bernd Mäylander zich laten zien, Oliver Goethe stond met zijn auto in het grind en moest weggetakeld worden. De tweede keer kwam de safety car de baan op nadat Ido Cohen hevig de muur in knalde. Gelukkig bleef het bij een flink beschadigde auto. 

Thuisrijder Tommy Smith zorgde voor de derde en laatste keer dat we de safety car zagen. De coureur voor Van Amersfoort ging te snel de laatste bocht door en tikte met de achterkant de muur aan. De ophanging brak en het was einde verhaal voor de Australiër.

Diskwalificatie MP Motorsport

Na de race bleek dat alle auto's van MP Motorsport niet voldeden aan het technische reglement. Er waren onderdelen aan de wagens te veel veranderd, waardoor het buiten de toegestane grenzen gegaan is. Alle wagens van het Nederlandse team werden zo uit de uitslag geschrapt.

Lees ook: Max Verstappen op pole in Australië, Pérez P20

Lees ook: George Russell: Dit hadden we niet verwacht

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden