George Russell: Dit hadden we niet verwacht

George Russell vrijdag Australië 2023

George Russell start de Grand Prix van Australië vanaf P2. Iets wat de Britse coureur niet had verwacht. Het was een spannende kwalificatie, want alles lag open. Uiteindelijk gaat Max Verstappen ervandoor met pole position, maar mag Russell vanaf P2 starten.

Voor George Russell is het een succesvolle kwalificatie. De Britse coureur start de Grand Prix van Australië vanaf P2, iets wat hij niet had verwacht. Het was een spannende kwalificatie en, voornamelijk in Q3, lag alles open. Uiteindelijk ziet Russell Max Verstappen ervandoor gaan met pole position, maar Russell start vanaf P2. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton start vanaf P3. Een goede dag voor Mercedes. 

"We hadden dit niet verwacht"

De afgelopen twee races heeft Mercedes het lastig gehad. De verwachtingen bij de coureurs lagen laag en de motivatie was ook niet al te best, toch lijken ze terug te zijn. Echter, lag de P2 van Russell niet in de lijn der verwachtingen ondanks dat ze hard werken aan verbeteringen. "We hadden dit niet verwacht. Ze werken enorm hard in de fabriek en hier in Melbourne om de auto te blijven verbeteren. Dat is gelukt, de auto voelde levend", aldus Russell tegenover F1.com. Russell is zelfs een beetje teleurgesteld dat hij geen pole position wist te halen, zeker omdat zijn verwachtingen veranderde tijdens de kwalificatie. "Ik was een beetje teleurgesteld dat we geen pole hadden. Je verwachtingen veranderen tijdens de kwalificatie. Eerst dachten we P5, maar nu is dit haalbaar."

Goede en slechte dagen

Ondanks dat dit een enorm goed resultaat is voor Russell en Mercedes wil Russell niet op de zaken vooruit lopen. Hij geeft toe dat er goede dagen en slechte dagen tussen zitten, dit was een goede dag. "Je hebt goede dagen en slechte dagen, maar hier ben ik enorm blij mee. Het is een stijgende lijn", vertelt de Brit. Nu hij vanaf P2 start wilt hij het lastig proberen te maken voor Verstappen tijdens de race. "We gaan proberen om het Verstappen lastig te maken, wat een uitdaging gaat worden."

Lees ook: Max Verstappen op pole in Australië, Pérez P20

Lees ook: Verstappen snelste in vermakelijke derde vrije training van Australië

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden