Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

door Gijs Leuvenink
dennishauger2023

De sprintrace voor de Formule 2 in Melbourne is gewonnen door Dennis Hauger. De Noor startte vanaf pole de race en hield de leiding vervolgens tot de vlag. Jak Crawford werd derde, Kush Maini completeerde het podium.

De race begon al opmerkelijk. De baan in Australië was nog nat van de regen en in de verkenningsronde reden zowel kampioenschapsleider Ralph Boschung als Enzo Fittipaldi de wagens de baan af. Beide coureurs konden zo niet deelnemen aan de sprint. 

Wisselende omstandigheden

Na de start vloog Hauger weg bij Crawford en hield de Amerikaan de gehele race achter zich. Jack Doohan, vooraf toch betiteld als één van de titelkandidaten, gooide nog wel wat spanning in de race door zichzelf uit te schakelen nadat zijn auto spinde. De safety car kwam de baan op en vanwege wat druppels stapten er een paar coureurs over op wets. 

De spannendste strijd werd om plek drie geleverd. Kush Maini en Arthur Leclerc, inderdaad het broertje van, vochten rondenlang voor het laatste treetje. De Indiër Maini trok uiteindelijk aan het langste eind door zijn Campos prachtig langs Leclerc te steken.

De keuze voor de regenbanden bleek echter de verkeerde. Het zette niet echt door en nadat ook Brad Benavides nog even van de baan af stuiterde bleef de safety car lange tijd op de baan. Hauger hoefde daardoor maar twee rondes vol te houden en trok zo de overwinning naar zich toe.

Kampioenschap

In het kampioenschap blijft het ongemeen spannend. Ralph Boschung blijft in het kampioenschap aan de leiding, ondanks zijn ongeluk. Théo Pourchaire staat ook nog tweede, de Fransman bleef puntloos. Ayumu Iwasa is derde, maar ook hij scoorde vandaag niet. Hauger stijgt met stip naar de vierde stek in het kampioenschap na zijn overwinning. Frederik Vesti staat vijfde. Tussen de top vijf is een verschil van vijf punten.

Lees ook: Max Verstappen op pole in Australië, Pérez P20

Lees ook: George Russell: Dit hadden we niet verwacht

Lees ook: Verstappen tevreden: Erg blij met mijn laatste rondje

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden