Sergio Pérez baalt van mislukte kwalificatie

door Gijs Leuvenink
Perez in auto zaterdag Jeddah 2023

Red Bull-coureur Sergio Pérez baalt van de mislukte kwalificatie. De Mexicaan moet zondag van de laatste plaats vertrekken nadat in de eerste kwalificatie zijn Red Bull in het grind belandde, mede dankzij technische problemen.

"Het is echt heel moeilijk", sprak een teleurgestelde Pérez tegenover F1.com. "Helemaal achteraan moeten starten is echt een bittere teleurstelling. Ik kan er nu niks meer aan doen en moet naar voren kijken."

Technische problemen

De Mexicaan liet doorschemeren dat het een technisch probleem was waardoor de kwalificatie mislukte. "Ik hoop dat we het technische probleem gaan aanpakken voor de race. Mocht dat niet gebeuren, dan wordt het wel heel moeilijk om te gaan racen. We weten een wel ongeveer waar het probleem zit. In de derde training hadden we hetzelfde probleem en we dachten dat het opgelost was, maar dat bleek dus niet zo te zijn."

Vertrouwen in de race

Ondanks het moeten starten vanaf plek twintig ziet Pérez het positief in voor de race zondag. "We moeten door het veld kunnen. Het wordt moeilijk want inhalen hier is lastig, maar we gaan ervoor om te zorgen dat de schade beperkt wordt."

Lees ook: George Russell: Dit hadden we niet verwacht

Lees ook: Dennis Hauger wint Formule 2 sprintrace in Melbourne

Lees ook: O'Sullivan erft winst Formule 3 na diskwalificatie Colapinto

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden