Blije gezichten bij AlphaTauri na kwalificatie Australië

door Gijs Leuvenink
SI202304010299_hires_jpeg_24bit_rgb

Het team van AlphaTauri is blij met de prestaties tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. Beide coureus kwamen in Q2 terecht wat nog niet dit seizoen gebeurde.

Nyck de Vries ziet dat de meegenomen updates het zetje richting Q2 gegeven hebben. "Het was best wel een positieve sessie voor ons. Q2 halen helpt daarbij zeker en de meegenomen updates hebben daar aan bijgedragen", sprak De Vries tegenover F1.com. "De laatste run ging net niet goed, dat is een teleurstelling. Daarbuiten was het gewoon goed vandaag."

Tsunoda: Blij met eigen prestaties

Yuki Tsunoda is erg blij met wat hij heeft laten zien. "Ik ben best tevreden met wat ik heb neergelegd vandaag. Door de weegbrug kon ik niet nog een snellere ronde in de tweede run pakken, dat was niet ideaal. De omstandigheden waren lastig, maar daar kon ik wel goed door rijden."

Wat er in de weegbrug gebeurde verbaasde de Japanner. "Het was frustrerend. Ik kon er eerst niet op en toen ging het daar ook nog raar. Dat vergooide mijn kansen voor twee rondjes. Ondanks dat ben ik wel blij met wat ik gedaan heb."

 

Onduidelijkheid voor de race

Wat de AlphaTauri in de race zondag kan gaan doen weet De Vries niet. "We hebben geen idee hoe we ervoor staan. Door de wisselende omstandigheden van vrijdag hebben we weinig data. De banden zijn hier redelijk stabiel, maar als ze eenmaal slijten gaat het hard. Ik ben benieuwd hoe dat morgen gaat zijn." De Nederlander start vanaf plek vijftien.

Tsunoda heeft één doel voor ogen, na twee elfde plaatsen eindelijk een punt scoren. "Punten zijn zeker mogelijk. Zeker hier ligt onze auto goed op de baan. We gaan ons optimaal voorbereiden op morgen zodat we dat kunnen gaan halen."

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden