Beide Ferrari-coureurs verlaten Melbourne vol chagrijn

sainzaustralia2023

De Grand Prix van Australië is voor de Ferrari-coureurs totaal niet verlopen zoals beide heren gewild hadden. Charles Leclerc lag er in de eerste ronde al uit na een aanvaring met Lance Stroll, Carlos Sainz kreeg later een tijdstraf door een botsing met Fernando Alonso.

Leclerc verklaarde aan F1.com waar het volgens hem in de eerste ronde misging. "Ik deed het in de eerste bocht nog rustig aan. Ik wilde in bocht drie eigenlijk niet aanvallen, maar omdat beide Aston Martins vroeg remden ging ik er voor. Fernando Alonso moest nog meer remmen waardoor Stroll tussen ons in kwam. Daardoor botsten we. Het was volgens mij niet zijn schuld, ik zag hem daar niet meer. Het is nu wel echt de meest slechte start van het seizoen ooit."

Sainz woedend op straf

Carlos Sainz kreeg een vijf seconden straf in de laatste rode vlag-situatie wat hem uit de punten deed vallen. De Spanjaard is duidelijk dat dit volgens hem totaal niet gerechtvaardigd is. "Ik ben echt te boos om te praten", aldus een ziedende Sainz. "Dit is volgens mij de meest onterechte penalty ooit."

Dramatische seizoensstart

Waar Ferrari vooraf bestempeld werd als de tegenstander van de Red Bulls, is de seizoensstart niet wat ervan gehoopt werd. Het team staat vierde bij de constructeurs en kijken al tegen een achterstand van 97 punten aan op Red Bull. Bij de coureurs staat Sainz nu vijfde en vinden we Leclerc slechts op plek tien.

Lees ook: Max Verstappen wint knotsgekke Grand Prix van Australië

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Australië: VT3 en de kwalificatie

Lees ook: Max Verstappen: Ik had veel te verliezen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden