F1 aan Tafel: Wedstrijdleiding gaat Down Under

door Tim Koenders
F1 aan tafel 3-4-2023 banner

Afgelopen weekend won Max Verstappen de Grand Prix van Australië. De race werd drie keer onderbroken door een rode vlag, was dit wel terecht? Charles Leclerc beleefde een slecht weekend en Sergio Pérez reed van P20 naar P5. Kortom, genoeg om over te praten en daarom ontvangt Mattie Valk deze week drie spraakmakende gasten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Charles Leclerc wist voor de tweede keer dit jaar niet te finishen. In Bahrein had hij problemen met zijn motor, afgelopen weekend eindigde de Monegask in de grindbak. Rob Kamphues, Formule 1-presentator bij Ziggo Sport snapt niet waar die fouten vandaan komen. “Zeker over één ronde is hij gewoon sneller dan Sainz. Ik snap niet waar dit soort dingen vandaan komen. Ik kan mij Paul Ricard nog wel herinneren. Hij gaat aan de leiding, er is één muur te vinden en hij knalt hem erin. Hoe krijg je zoiets voor elkaar?”

Max Verstappen

Bij de start van de race nam George Russell de leiding over van Max Verstappen. Tijdens de herstart met nog twee rondes te gaan hield de Nederlander de leiding wel. Volgens Robert van Overdijk, algemeen directeur CM.com Circuit Zandvoort, is dit een kwestie van pieken op het juiste moment. “De eerste start was gewoon dramatisch. Die laatste start geeft aan hoe die jongen zich op scherp kan zetten op het moment dat het echt noodzakelijk is.”

Code rood

Door de crash van Kevin Magnussen kwam er met nog enkele rondes te gaan een rode vlag. De wedstrijdleiding koos voor een staande start en dat zorgde voor chaos. Carlos Sainz tikte Fernando Alonso eraf en ook de coureurs van Alpine kwamen niet tot de derde bocht. Volgens Frans Verschuur, de bekendste teambaas van Nederland, was dit eenvoudig te voorkomen. “De wedstrijdleiding had gewoon voor een rollende start moeten kiezen. Zo slecht was die Michael Masi echt niet hoor.”

Prijzen

Natuurlijk zijn er ook weer prijzen te verdienen tijdens het spel Raad het Autogeluid. Wat te denken van een volle tank brandstof voor je personenauto, een Flitsmeister Two en een fles Ferrari Champagne?

Redenen genoeg om ook deze week weer te luisteren naar F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Presentatie: Mattie Valk

Redactie: Sjaak Böhmer & Koen Bakker

Vormgeving en montage: Marnix Westhuis

Draaiboek en productie: Mario de Pizzaman

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden